Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 3. 2015,
8.51

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 12. 3. 2015, 8.51

7 let, 11 mesecev

Tudi v resničnostnem šovu se da obogateti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sodelovanje v resničnostnem šovu vzame precej časa, od tega pa imaš redkokdaj tudi finančne koristi. Razen če si Kim Kardashian ali Simon Cowell, potem boljše karierne izbire skorajda ni.

Zmagovalec Bara bo prejel 50 tisoč evrov. Premalo za stanovanje, dovolj za kakšen študij ali kar dober avto. Preprost izračun pove, da je to 555 evrov za vsakega od 90 dni, preživetih pod budnim očesom kamer in gledalcev. Prvi mož DUTB, ki ima v mesecu še kakšen prost dan in v svojem domovanju (in delovnem mestu) uživa izdatno mero zasebnosti, dobi po novem okoli 850 evrov dnevno. A precej precej večjih honorarjev so deležni drugi resničnostni zvezdniki, seveda pogosto čez lužo.

Simon Cowell, prvi žirant Ameriškega idola, je v tem pogledu nedvomno svojevrsten rekorder. Na leto mu za arogantno, a vseskozi nasmejano ocenjevanje talentov pade okoli 30 evrskih milijonov. Paula Abdul je v istem šovu dobila le dobro desetino tega, medtem ko moderator istega šova Ryan Seacrest na leto zasluži več kot 40 milijonov.

A dobičkonosni niso zgolj šovi, kjer nas ljudje skušajo prepričati, da so naslednji zvezdniki. Tudi oddaje, ki po scenariju kažejo bizarnosti zvezdniških družin (a se vseeno imenujejo resničnostni šovi), omogočajo dobre finančne pogoje. Najuspešnejša družina, klan Kardashian, naj bi po navedbah portala HollywoodLife.com dobil dobrih devet milijonov evrov na sezono. Čeprav si morajo med seboj ta znesek deliti, gre zgolj za honorarje, povezane z oddajo V koraku s Kardashianovimi, in ne tudi druge eskapade, v katerih se pojavljajo.

Nekje vmes so resnične gospodinje (Real housewives), ki za avtentično domače udejstvovanje pred kamero dobijo okoli 30 tisoč evrov na epizodo – odvisno seveda od sezone, popularnosti in območja – udeležba v newyorški različici je plačana bolje.

Na drugi strani premice so različni voajerski resničnostni šovi, ki jih poznamo tudi pri nas. Na nekaterih trgih prebivalci hiše Big Brother dobijo nekaj stotakov na teden, spet drugje pa "zgolj" brezplačno bivanje in prehrano. Vsak ima pač svojo ceno.

Ne spreglejte