Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 2. 2017,
9.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Trainspotting 2

Torek, 14. 2. 2017, 9.35

6 let, 6 mesecev

T2 Trainspotting: nadaljevanje filma, ki je zaznamoval generacijo

Oglasno sporočilo

Poglejte, kako je bilo na neverjetni premieri v Berlinu, in se spomnite, kdo so Renton, Sick Boy, Begbie in Spud.

Samo še dva dneva nas ločujeta od filmskega dogodka sezone. Od četrtka, 16. februarja, bodo Renton, Spud, Sick Boy in Begbie prvič po dolgih 20 letih pristali na filmskih platnih vsega sveta, tudi v Sloveniji. Ta konec tedna je film T2 TRAINSPOTTING v sklopu Berlinala doživel svetovno festivalsko premiero in ob tej priložnosti vam predstavljamo fotografije z rdeče preproge in nepozabne zabave, ki je sledila premieri. Obenem so tu tudi kratke priloge o štirih nepozabnih narkomanih, ki razkrivajo malo več o njihovih zdajšnjih življenjih, spomnile pa vas bodo tudi, zakaj ste jih tako vzljubili.

MARK RENTON

Mark je ukradel več kot 18 tisoč evrov in večino časa preživel v Amsterdamu, kjer se je skrival pred vsemi, ki so ga poznali, pa tudi pred samim sabo. Njegova vrnitev ni šok samo za vse njegove prijatelje in znance, temveč tudi za njega samega,

Marka Rentona igra eden od najslavnejših britanskih igralcev, Ewan McGregor, ki sta ga prav vlogi v Boylovih filmih Plitvi grob in Trainspotting povzdignili med filmske zvezde. Čeprav se dolga leta nista pogovarjala, delno tudi zato, ker je McGregor Boylu zameril, da ga je preskočil za glavno vlogo v filmu Obala in jo dodelil Leonardu DiCapriu, sta uspešno zgladila spore, McGregor pa je že v nekaj intervjujih izjavil, da so vse te zgodbe o njunem sporu že zdavnaj pozabljene.

BEGBIE

Begbie je preživel 20 let v zaporu, a še vedno je enak norec, kot se ga spominjamo. Njegov edini cilj po odhodu iz zapora je najti Rentona in se maščevati, kar pravzaprav pomeni samo eno možnost: ubiti ga.

Begbieja je odigral znani britanski igralec Robert Carlyle, ki tudi priznava, da je to obenem eden od najslavnejših filmskih likov, kar jih je upodobil v svoji karieri. "Kjerkoli si na svetu, v katerikoli državi – vsi poznajo Begbieja. Res je malce psihotičen, ampak mogoče ga imajo ljudje prav zato tako radi."

SPUD

Edini, ki se tudi po 20 letih niti najmanj ni spremenil, je prav Spud. Še vedno je odvisnik in Rentonova vrnitev ga močno pretrese, saj ga poskuša stari prijatelj spraviti na pravo pot, in sicer tako, da mu kupi tekaške čevlje.

Spuda znova igra Ewan Bremner, igralec, čigar nastop je Boyle opisal kot "mešanico subtilnosti in eksplozivnosti". Bremner je o ponovni združitvi prvotne ekipe izjavil: "Prvi dan snemanja je bil najbolj čustveno nabit, vse je bilo nadrealno in mislim, da smo bili vsi malce preveč ganjeni. Pred dvajsetimi leti smo dobili izjemno darilo, ko so nas izbrali za te vloge, danes pa nam to še toliko več pomeni. Ponovno smo dobili priložnost igrati skupaj, snemati enkratne prizore in se spet družiti."

SICK BOY

Minilo je 20 let, in kot bo razkril ta ekskluzivni video, se je Sick Boy iz težkega narkomana prelevil v prodajalca avtomobilov, ki nosi plašče lažnih znamk in izkorišča ženske samo za seks. Njegovo prvo srečanje z Markom po več kot 20 letih se lahko konča samo na en način: s pretepom.

V vlogi Sick Boya nastopa izjemno nadarjeni Jonny Lee Miller, ki je to vlogo odigral že v prvem filmu. O ponovni združitvi ekipe pred kamero in za njo je izjavil: "Vedno sem trdil, da nima smisla snemati drugega dela Trainspottinga, če v njem ne bo vse prvotne ekipe in če se filmska zgodba ne bo poglobila v velike teme. Kako je, ko si 20 let starejši? Kaj si počel v vsem tem času? Kaj se je zgodilo z liki in kakšne so posledice? Edini način, da ustvariš dobro nadaljevanje po vsem tem času, je, da se pozabavaš z realnostjo življenj ljudi."

T2 TRAINSPOTTING je eden od najprivlačnejših filmov tega meseca, nedvomno pa je tudi eden od največjih filmskih dogodkov zadnjih nekaj let. Vsa filmska ekipa izpred kamere in za njo, z režiserjem Dannyjem Boylom (Revni milijonar, 127 ur) na čelu, se je vrnila, da bi nam razkrila, kako so se spremenila življenja Rentona, Begbieja, Sick Boya in Spuda, ki smo jih spoznali davnega leta 1996 v enem od najboljših in najvplivnejših filmov vseh časov – Trainspotting.

T2 TRAINSPOTTING si boste lahko predpremierno ogledali že v četrtek, 16. februarja!

Fotogalerija
1 / 3

Ne spreglejte