Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2016,
10.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

SiOL TV DKino vohunjenje vohuni superkategorija

Sobota, 16. 4. 2016, 10.37

6 let, 6 mesecev

Vohunske igre s Tomom Cruisom in Tomom Hanksom (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

FBI, Cia, KGB, Enota za nemogoče misije … V videoteki DKino na SiOL TV smo za vas pripravili izbor malo bolj in malo manj resnih filmov, v katerih imajo glavno vlogo agenti obveščevalnih služb.

Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na SiOL TV. Zbrani so v kategoriji Vohunske igre, ki jo boste našli na programskih mestih 5 in 200 (DKino). Za še več zanimivih filmov pobrskajte po katalogu videovsebin na SiOL TV.


Most vohunov (Bridge of Spies, 2015)

Po resničnih dogodkih posnet vohunski triler Stevena Spielberga s Tomom Hanksom v vlogi ameriškega odvetnika Jamesa Donovana, ki je v času hladne vojne zagovarjal sovjetskega vohuna Rudolfa Abela ter v Berlinu posredoval pri prvi izmenjavi vohunov med vzhodnim in zahodnim blokom.

Film je bil nominiran za šest oskarjev, tudi za tistega najprestižnejšega, slavil pa je v kategoriji najboljšega stranskega igralca (za vlogo Abela je kipec prejel Mark Rylance).


Mož iz agencije U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E., 2015)

Celovečerna upodobitev izjemno priljubljene televizijske nanizanke iz 60. let prejšnjega stoletja, pri snovanju katere je sodeloval nihče drug kot oče Jamesa Bonda, znameniti Ian Fleming. Film je režiral Guy Ritchie (Sherlock Holmes, Morilci, tatovi in dve nabriti šibrovki), v vlogah ameriškega in sovjetskega tajnega agenta, ki morata na višku hladne vojne združiti moči proti skupnemu sovražniku, sta se preizkusila Henry Cavill in Arnie Hammer, glavno žensko vlogo pa je odigrala letošnja prejemnica oskarja za stransko vlogo v drami Dansko dekle Alicia Vikander.


Vohunka (Spy, 2015)

V komediji ustvarjalcev uspešnic Dekliščina in Drzni par Melissa McCarthy igra neopazno analitičarko pri Cii, ki se po izginotju svojega partnerja prostovoljno javi za tajno nalogo: vtihotapiti se mora v svet smrtonosnega prekupčevalca z orožjem in preprečiti katastrofo svetovnih razsežnosti. Film je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 235 milijonov ameriških dolarjev in bil nominiran za dva zlata globusa: za najboljšo komedijo leta in najboljšo igralko v komediji.


Agent Ryan (Jack Ryan: Shadow Recruit, 2014)

Napet vohunski triler Kennetha Branagha, v katerem je kultni lik Toma Clancyja, agenta Cie Jacka Ryana, upodobil Chris Pine, njegovega mentorja pa oskarjevec Kevin Costner. Agent Ryan je peti film v seriji o tem junaku in prvi, ki ga niso posneli po Clancyjevem romanu, Pine pa je četrti igralec po Alecu Baldwinu, Harrisonu Fordu in Benu Afflecku, ki je na velikih platnih upodobil naslovni lik.


Drzni par (The Heat, 2013)

Eden od dveh filmov v našem izboru, ki ju je režiral Paul Feig in v katerih vas bo nasmejala Melissa McCarthy (drugi je Vohunka). Ta upodablja kaotično bostonsko detektivko Shannon, družbo pa ji dela oskarjevka Sandra Bullock, ki igra izkušeno agentko FBI-ja Sarah. Čeprav sta si junakinji popolnoma različni, sta prisiljeni sodelovati, če želita razkrinkati nevarnega ruskega preprodajalca mamil. A ko združita moči, postaneta tisto, kar so vsi najmanj pričakovali: prijateljici.


Misija Argo (Argo, 2012)

Jeseni 1979 je iranska islamska revolucija dosegla vrhunec. Nasilni demonstranti 4. novembra vdrli na ameriško ambasado v Teheranu ter zajeli 52 talcev,  šesterici tam zaposlenih Američanov pa se je uspelo izmuzniti in se zateči na dom kanadskega ambasadorja. Ameriške so se odločile sprejeti tvegani načrt agenta CIE Tonyja Mendeza (Ben Affleck). Ta je predlagal tajno operacijo, s pomočjo katere naj bi šesterico pretihotapili iz države pod pretvezo, da gre za hollywoodsko filmsko ekipo. Prejemnik treh oskarjev: za najboljši film leta, najboljši scenarij in najboljšo montažo!


To je vojna! (This Means War, 2012)

Delo, življenje in dolgoletno prijateljstvo dveh najboljših in najnevarnejših ameriških agentov Cie na kocko postavi nenavadno razkritje, da oba tekmujeta za naklonjenost iste lepotice. Čeprav sprva skleneta, da bosta v ljubezenski tekmi spoštovala prijateljska pravila nevmešavanja, ljubosumje zmaga nad razumom. Film je režiral režiser Charliejevih angelčkov, znan pod vzdevkom McG, vohunsko-ljubezenski trikotnik pa sestavljajo Tom Hardy, Reese Witherspoon in že omenjeni Chris Pine.


Misija: Nemogoče (Mission: Impossible, 1996)

Akcijski triler, ki ga je Brian De Palma posnel po seriji iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja in v katerem je Tom Cruise prvič odigral tajnega agenta Ethana Hunta. Temu neznanci podtaknejo strašen zločin: serijo umorov vseh članov njegove Enote za nemogoče misije. Beži pred vladno enoto smrti, ki mu je za petami, prebije se v najbolj skrite prostore Cie in visi s strehe hitrega vlaka, vse to pa z enim samim ciljem: da ostane korak pred preganjalci in korak bliže razkritju grozljive resnice.


Misija: Nemogoče 2 (Mission: Impossible II, 2000)

Druga misija, drug režiser in isti glavni zvezdnik (z drugačno pričesko). Nadaljevanje uspešnice iz leta 1996, pri katerem je Tom Cruise moči združil s hongkonškim režiserjem Johnom Woojem. Njegova naloga? Odkriti mora zalogo nevarnih, genetsko ustvarjenih bakterij in ustaviti mrežo mednarodnih teroristov, preden tem uspe z virusom okužiti ves svet. Med vratolomnimi akcijskimi prizori si Hunt vzame čas tudi za ljubezen – srce mu tokrat ukrade lepa tatica v podobi Thandie Newton.


Misija: Nemogoče 3 (Mission: Impossible III, 2006)

"V tretje gre rado," si je rekel Tom Cruise in se še tretjič prelevil v tajnega agenta Ethana Hunta. Tokrat se Ethan spopade s svojim najbolj trdoživim nasprotnikom do zdaj – brezkompromisnim zločincem Ownom, ki ga je odigral pokojni oskarjevec Philip Seymour Hoffman. Ta želi izkoristiti Ethanovo ljubezen do Julie (Michelle Monaghan), ki sploh ne ve, s kako nevarnim poklicem se ukvarja njen fant. Pomembno je, da nima druge …

Tretjo Misijo: Nemogoče si bomo zapomnili tudi po tem, da gre za celovečerni prvenec J. J. Abramsa – tistega režiserja, ki je v zadnjih letih osrečil oboževalce dveh znamenitih znanstvenofantastičnih franšiz: Zvezdnih stez in Vojne zvezd.


Misija: Nemogoče – Protokol duh (Mission: Impossible – Ghost Protocol, 2011)

Tom Cruise kot tajni agent Ethan Hunt v hvaljenem četrtem delu priljubljene franšize zbere ekipo sodelavcev, da bi dokazal svojo nedolžnost in odkril teroriste, ki so porušili Kremelj. Misija ga med drugim popelje na najvišjo zgradbo na svetu: 829,8 metra visok nebotičnik Burdž Kalifa v Dubaju.

Cruise je vse akcijske prizore na nebotičniku posnel sam, brez pomoči dvojnika, kot gonilna sila franšize pa se je potrudil tudi pri izbiri režiserja: Protokol duh je režijski igrani prvenec dvakratnega oskarjevca Brada Birda (Neverjetni, Ratatouille).


Rekrut (The Recruit, 2003)

Al Pacino in Colin Farrell sta glavna zvezdnika tega napetega trilerja, ki nam predstavi delovanje Cie in v katerem ni nič tako, kot se zdi na prvi pogled. Če želi mladi in inteligentni James Clayton postati operativec, mora prestati tajno urjenje za agente pod vodstvom izkušenega Walterja Burka. Ta svojega varovanca uvede v vohunske igre in ga nauči preživeti v svetu skrivnosti. V trenutku, ko James začne dvomiti o njunem odnosu mačke z mišjo, pa mu Burke zaupa nalogo: odkriti mora izdajalca.


Vohunske zveze (Möbius, 2013)

Agent ruske tajne službe, znan pod imenom Mojzes (oskarjevec Jean Dujardin), v Monaku spremlja sumljivo poslovanje ruskega poslovneža Rostovskega. V operacijo je vključena tudi tesna sodelavka Rostovskega, strokovnjakinja za finance Alice, ki poskuša zbrati dokaze proti svojemu šefu. Med Mojzesom in Alice se razvije strastna ljubezenska zveza, za katero pa lahko plačata visoko ceno.


Vohunska naveza (Agents secrets, 2004)

Francoska obveščevalna služba pod vodstvom nonšalantnega Georgesa Brisseaua zbere ekipo tajnih agentov, prekaljenih v številnih operacijah, z nalogo, da v Casablanci potopijo tovorno ladjo Anita Hans. Na ladji je namreč orožje, ki je namenjeno angolskim upornikom, udeležencem v državljanski vojni. Lisa, Brisseau, Loïc, Tony in Raymond se dobro pripravijo na nalogo, toda misija se zaplete in tajni agenti postanejo sami tarče pregona. Glavna zvezdnika tega napetega akcijskega trilerja sta nekdanja zakonca Monica Bellucci in Vincent Cassel.


Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na SiOL TV. Zbrani so v kategoriji Vohunske igre, ki jo boste našli na programskih mestih 5 in 200 (DKino). Za še več zanimivih filmov pobrskajte po katalogu videovsebin na SiOL TV.

Ne spreglejte