Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 7. 2011,
13.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Karantanija Cinemas

Sreda, 27. 7. 2011, 13.24

6 let, 7 mesecev

Super 8 kmalu v kinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Triler Super 8 režiserja J. J. Abramsa, ki bo 4. avgusta prišel na kinosporede, je tako poln napetosti, zapletov in posebnih učinkov, da nikogar ne bo pustil hladnega.

Režiser akcijskih spektaklov Misija: nemogoče 3 in Zvezdne steze predstavlja skrivnostno zgodbo skupine najstnikov iz jeklarskega mesta v Ohiu, ki so leta 1979 med snemanjem amaterskega filma o zombijih priča iztirjenju vojaškega vlaka. Nesreča ima grozljive posledice. Spremeni njihove medsebojne odnose, družinsko življenje ter jih zaznamuje tako globoko, da na življenje nikoli več ne bodo gledali enako. Skrbno varovana skrivnost

Dobršen del vsebine je bil dolgo skrbno varovana skrivnost, da bi bil ogled filma za gledalce čim bolj napet in čim bolj poln presenečenj. Pravo mesto za ozadje dogajanja so našli v ozkem pasu med vzhodnim Ohiom in Pensilvanijo, ob reki Ohio. Weirton v Zahodni Virginiji ima osupljivo veduto, ki ji kraljuje jeklarna. Idealno za tiho delavsko mesto, kjer se odvija filmska zgodba.

Filmski napovednik Super 8:

Abrams se je že na začetku odločil, da ne bo napisal scenarija za film, ki ga snemajo mladi nadobudneži. Hotel je, da si ga zamislijo sami in čim bolj vključijo svojo domišljijo. Zgodba je krepko presenetila vso filmsko ekipo, saj so otroci zelo hitro dojeli proces snemanja. Režiser in producenti so glasno izrazili upanje, da bo film spodbudil mladino, da bo začela snemati. Navsezadnje potrebujejo samo kamero, nekaj prijateljev in idejo.

Izkušeni igralci in novinci

Izbrani otroci so pestra druščina. Nekateri so bili že pred snemanjem izkušeni igralci, drugi še nikoli niso stali pred kamero. Zbrali so jih z vseh koncev Amerike – Georgie, Idaha, Missourija, Utaha, Teksasa in Ohia. Za vlogo Alice so izbrali eno od izjemno obetavnih mladih hollywoodskih igralk Elle Fanning, ki je vlogo navdušeno sprejela. Za razliko od nje Joel Courtney, ki igra Joeja Lamba, igralskih izkušenj dotlej še ni imel. Pa vendar njuna razlika v izkušnjah na platnu sploh ni opazna.

Ne spreglejte