Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 4. 2014,
17.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Steven Spielberg The BFG film

Ponedeljek, 28. 4. 2014, 17.53

7 let, 12 mesecev

Steven Spielberg bo režiral Velikega prijaznega velikana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
The Hollywood Reporter poroča, da bo režiser Steven Spielberg za studio DreamWorks posnel igrano različico priljubljenega knjižnega dela ameriškega avtorja Roalda Dahla Veliki prijazni velikan.

A šele po koncu snemanja še neimenovane drame, postavljene v čas hladne vojne, v kateri naj bi v naslovni vlogi nastopil dvakratni oskarjevec Tom Hanks.

DreamWorks je pravice za film, ki temelji na delu Roalda Dahla Veliki prijazni velikan (The BFG – The Big Friendly Giant), odkupil leta 2011.

Britanci so že pred več kot 25 leti (1988) posneli celovečerno animirano različico avtorjevega dela, v kateri je glas naslovnemu junaku posodil znani britanski igralec David Jason. Presenetljivo in v zadovoljstvo vseh je bil Dahl nad končnim izdelkom več kot navdušen.

Spielberg se bo v projektu združil s scenaristko Melisso Mathison, ki je za režiserja v 80. letih prejšnjega stoletja spisala eno največjih družinskih uspešnic vseh časov, E. T. vesoljčka (E.T. The Extra-Terrestrial).

Velikega prijaznega velikana bosta producirala dolgoletna Spielbergova sodelavca Kathleen Kennedy in Frank Marshall, izvršna producenta pa bosta John Madden in Michael Siegel.

Čeprav se zdi, da je projekt legendarnemu režiserju pisan na kožo, pa se zastavlja vprašanje, ali je to res eden od novih filmov, ki se jih bo lotil ustvarjalec Žrela (Jaws), Jurskega parka (Jurassic Park) in Schindlerjevega seznama (Schindler's List). Režiserja namreč v zadnjih mesecih povezujejo s številnimi drugimi projekti: znanstvenofantastičnim Robopocalypsom, zgodovinsko dramo Montezuma o španskem osvajalcu Hernanu Cortesu in naslovnem azteškem poglavarju in remakom legendarnega muzikala Zgodba z zahodne strani (West Side Story).

Čas bo torej pokazal, kateri od projektov bo Spielbergu najprej "sedel".

Ne spreglejte