Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2016,
13.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Viasat History SiOL TV dokumentarna serija

Sreda, 3. 8. 2016, 13.31

6 let, 7 mesecev

Spoznajte Romanove, najmočnejšo rusko vladarsko dinastijo, in sodelujte v nagradni igri Viasat History!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Carski imperij: Rusija Romanovih z Lucy Worsley

Avgusta bodo na kanalu Viasat History predvajali dokumentarno serijo Carski imperij: Rusija Romanovih z Lucy Worsley, v kateri se bo angleška zgodovinarka podala po sledeh mogočne dinastije, ki je Rusiji vladala več kot tri stoletja.

Rusija je v času Romanovih doživela velik preobrat. Od dokaj nepomembne države so Romanovi Rusijo postopoma preoblikovali v državo z veliko močjo in v času vladavine Katarine Velike je postala svetovna velesila. Vse do zadnjega obdobja njihove vladavine, ko se je njihova zgodba krvavo in travmatično razpletla, so Romanovi na Rusiji pustili nepozaben pečat.

Angleška zgodovinarka Lucy Worsley nam bo v seriji Carski imperij: Rusija Romanovih z Lucy Worsley predstavila cel niz izjemnih osebnosti: Petra Velikega, vizionarja, ki je deželo spremenil v imperij, Katarino Veliko, manj pomembno nemško princeso, ki je postala najvplivnejša ženska na svetu, ter zadnjega carja Nikolaja II., ljubečega očeta in moža, ki je izzval revolucijo.

Tridelna pripoved o izdajstvih, škandalih in umorih

V prvi epizodi, ki bo na kanalu Viasat History na sporedu v četrtek, 11. avgusta, ob 21. uri, nas bo Lucy popeljala v čas od začetkov vladavine Romanovih, ko so leta 1613 na ruski prestol posadili 16-letnega Mihaela Romanova, do Petra Velikega, ki je bil odločen, da Rusijo modernizira.

Fotogalerija
1 / 6

V drugi epizodi Lucy pod drobnogled vzame izjemno vladavino Katarine Velike, ki je ruski prestol prevzela od moža Petra III., in travmatični spor z Napoleonovo Francijo.

V zadnji epizodi bomo dobili vpogled v to, kako krvavo in travmatično je bilo zadnje obdobje vladavine Romanovih od leta 1825 do ruske revolucije leta 1918. Dr. Lucy Worsley nam bo razkrila terorizem, umore in revolucionarno vrenje, ki so zaznamovali začetek konca dinastije Romanovih.

Epska zgodba, podana na jasen in zanimiv način

Ustvarjalci serije niso nameravali odkrivati novih dokazov vzpona in propada Romanovih, ampak bolj povedati epsko zgodbo na jasen in zanimiv način. Želeli so narediti serijo, ki bo gledalcem, tudi tistim brez znanja ruske zgodovine, v užitek.

Ustvarjalci računajo na to, da bodo gledalce prevzele izjemne osebnosti in čudovite lokacije ter da bodo z njihovo pomočjo ti po ogledu serije bolje razumeli Rusijo.

Serijo Carski imperij: Rusija Romanovih z Lucy Worsley boste lahko od 11. avgusta spremljali vsak četrtek ob 21. uri na kanalu Viasat History, ki ga boste na SiOL TV našli na programskem mestu 106*.

*Velja za komunikator BOX.


Nagradna igra Viasat History

Sodelujte v nagradni igri Viasat History, ki jo prireja Telekom Slovenije. Med tistimi, ki bodo do 19. 8. 2016 pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bodo izžrebali 10 nagrajencev, ki bodo prejeli majico Viasat History.

Več o nagradni igri in pravilih sodelovanja v njej si preberite tukaj.

Napovednik serije Carski imperij: Rusija Romanovih z Lucy Worsley:

Sodoben pogled na zgodovino

Viasat History navdihuje gledalce z vsebinami, ki nudijo sodoben pogled na zgodovino. To so oddaje, narejene na podlagi temeljitega raziskovanja, ki ponujajo pronicljive poglede na preteklost s pomočjo najbolj karizmatičnih zgodovinarjev.

Izjemne resnične zgodbe, napeta pripovedovanja … od življenj razvajenih kraljev do suženjskih bojev in velikih vojaških akcij človeške zgodovine.

Njihovo glavno področje je evropska zgodovina, včasih pa zaidejo tudi v druge konce sveta in v antiko. Razkrivajo skrivnosti preteklosti in jih poskušajo razložiti v luči sodobnih dogodkov.

Rim: imperij brez meja © Lion TV & All3Media | Foto: Rim: imperij brez meja © Lion TV & All3Media

Pripravljajo edinstveno produkcijo dokumentarcev, kot so Zgodba o Egiptu in Rim: imperij brez meja zgodovinarke Mary Beard iz antične zgodovine; Druga svetovna vojna – cena imperija iz vojaške zgodovine ter Srednjeveški skrivnostni umori in Mojstri vohunjenja iz zgodovine spletk in zarot. V njihovi najnovejši seriji Carski imperij: Rusija Romanovih z Lucy Worsley zgodovinarka Lucy Worsley raziskuje 300-letno vladavino dinastije Romanovih.

Predvajajo tudi odlične zgodovinske drame, kjer literarne zgodbe postavimo v dokumentarni zgodovinski kontekst. Z dramskimi serijami, kot so 37 dni – pot do 1. svetovne vojne, drama o zapornikih Izgnani izpod peresa Jimmyja McGoverna in z Emmyjem nagrajena Pusta hiša, v kateri igra Gillian Anderson, Viasat History predstavlja svež pogled na zgodovino, razkriva njene skrivnosti in vplive na sedanjost.


SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto 106 – Viasat History (velja za komunikator BOX). 
Ne spreglejte