Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2016,
15.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

dokumentarna serija SiOL TV Viasat History

Četrtek, 8. 9. 2016, 15.43

6 let, 6 mesecev

Spoznajte nevarne združbe, ki si želijo pokoriti svet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Skrivnosti podzemlja

Na kanalu Viasat History si boste lahko ogledali serijo Skrivnosti podzemlja in prek nje spoznali skrivnostne skupine, ki delujejo skrite pred očmi javnosti in pogosto skušajo vplivati na ves svet.

V svetu obstajajo tajne in nevarne združbe. Delujejo v mračnem podzemlju, izvajajo skrivnostne obrede, na tihem spletkarijo in kujejo zarote, skrite pred očmi javnosti. Lahko se držijo strogo zase, toda pogosto hočejo vplivati na ves svet. Nacistični okultisti, Sionsko priorstvo, Red asasinov – imena so morda znana, toda kdo so bili? Kaj so bili?

Serija, ki gre tja, kamor si njene predhodnice niso drznile

Serija Skrivnosti podzemlja gre dlje od vseh dozdajšnjih dokumentarcev in poskuša prodreti v te tajne združbe. Kakšni so cilji in temeljna prepričanja teh sektaških kultov, fanatičnih verskih združb, ezoteričnih organizacij in skupin političnih skrajnežev?

S pomočjo natančno raziskanega obsežnega arhivskega gradiva, posnetkov s skritimi kamerami in podrobnih rekonstrukcij vsaka epizoda poda vznemirljive odgovore. Serijo bodo predvajali na Viasat History ob ponedeljskih ob 21. uri od 12. septembra do 17. oktobra.

Vse, kar ste vedno želeli vedeti o tajnih organizacijah, a si niste upali vprašati

Ustvarjalci serije nam v vsaki epizodi poskušajo skozi odgovore na vprašanja, kdo so člani teh tajnih organizacij, kje so, kako delujejo, kakšni so njihova zgodovina in cilji, njihov vpliv in pomen, najprej orisati njihovo ozadje.

Fotogalerija
1 / 9

Srečajo se s trenutnimi in nekdanjimi člani organizacij – nekateri so upokojeni, nekateri diskreditirani, nekateri še vedno aktivni. Kadar je mogoče, obiščejo njihov sedež. Govorijo s tistimi, ki so raziskovali ali se infiltrirali v organizacije, da bi izvedeli več o njihovem delovanju – z novinarji, policijo, sodniki, strokovnjaki, pa tudi žrtvami njihovih akcij.

Ekskluzivni dostop do temačnih skrivnosti

V vsaki epizodi bomo lahko organizacijo spoznali tudi v akciji – njihove rituale, iniciacije, parade, srečanja izbrancev. Nekateri prizori bodo vključevali resnične posnetke, drugi posnetke iz arhiva. Nekateri bodo rekonstruirani, da bomo lahko dobili občutek, da smo tam.

Oddaje so hitre z močno vodilno zgodbo. Z načinom snemanja, pa tudi glasbeno podlago in glasom, ki jih vodi skozi zgodbo, bodo gledalci lahko občutili tajnost, temačnost in nevarnost, predvsem pa dobili občutek ekskluzivnega dostopa do teh dogodkov.

Kratek vodnik skozi epizode:

Skrivnosti podzemlja © TCB | Foto: Skrivnosti podzemlja © TCB

V prvi epizodi se bomo z ustvarjalci odpravili v Tokio preiskovat jakuze, eno najokrutnejših mafijskih združb na svetu, znano po izsiljevanju in nasilju.

V drugi epizodi bomo spoznali zloglasno organizacijo Ku Klux Klan. Čeprav je danes KKK, najbolj razvpita skupina zagovornikov belske nadvlade v ZDA, le bleda senca nekdanje organizacije, pa njena temna preteklost odzvanja še danes.

Tretja epizoda nas bo popeljala v svet asasinov, ene najbolj smrtonosnih, razvpitih in skrivnostnih skupin v srednjem veku na ozemlju današnje Sirije in Irana – Red asasinov.

Četrta epizoda nam bo približala nacistična okultna združenja. Nacisti so bili zloglasna sila, ki je sejala grozo tako po Evropi kot severni Afriki. Manj znano je, da so verjeli v starodavni misticizem, okultizem in stike z Nezemljani.

V peti epizodi bomo raziskovali skrivnostno Sionsko priorstvo, tajno združenje, ki varuje sporne podatke o Jezusu Kristusu. Toda ali je to združenje le mit?

V šesti epizodi bomo poskušali osvetliti Bratovščino krvi, temačno tajno skupino, ki je že stoletja zavita v tančico skrivnosti.

Napovednik serije Skrivnosti podzemlja:


Serijo Skrivnosti podzemlja boste lahko od 12. septembra do 17. oktobra spremljali vsak ponedeljek ob 21. uri na kanalu Viasat History, ki ga boste na SiOL TV našli na programskem mestu 106*.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte