Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 5. 2016,
9.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

2

Natisni članek

Donald Trump Evrovizija Stephen Colbert televizija

Četrtek, 19. 5. 2016, 9.22

6 let, 6 mesecev

Sloviti ameriški komik se je ponorčeval iz Evrovizije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

2

Stephen Colbert Evrovizija | Foto YouTube

Foto: YouTube

Stephen Colbert, eden najbolj priljubljenih televizijskih komikov ta hip, se je v svoji oddaji lotil Evrovizije.

Letošnji izbor za pesem Evrovizije so prvič v živo spremljali tudi v ZDA in parada blišča (ali kiča?) čez lužo vsekakor ni bila neopažena. Ta teden si jo je v svojem večernem pogovornem šovu na CBS privoščil sloviti komik Stephen Colbert.

Med drugim se je ponorčeval iz hrvaške izvajalke

"Prvič v 60-letni zgodovini tega tekmovanja smo ga lahko v živo spremljali tudi v ZDA in tako videli izjemne nastope, kot so ti," je cinično napovedal Colbert in nato predvajal izseke nastopov Hrvaške, Rusije, Moldavije in Belorusije.

Posnetek golega Belorusa je Colberta navdušil. | Foto: YouTube Posnetek golega Belorusa je Colberta navdušil. Foto: YouTube

Colbertovim zbadljivkam se seveda ni izognila niti zmagovalka, Ukrajinka Jamala: "Mislim, da smo našli letošnjo poletno uspešnico, nič ne spodbudi zabave tako kot pesem o etničnem čiščenju."

"Uživaj v zmagoslavju, dokler traja, Jamala," je nato dejal komik. "Bodimo iskreni, zmagala si le zato, ker ZDA niso sodelovale. Saj res, zakaj nas ni bilo zraven? Smo najbolj evropska država na svetu, iznašli smo frappuccino in tangice, pojemo veliko več pice kot Italijani in le malo nam še manjka, pa bomo izvolili Benita Mussolinija," je pribil ob fotografijah italijanskega fašističnega vodje in Donalda Trumpa.

"Le malo nam še manjka, pa bomo izvolili Benita Mussolinija." | Foto: YouTube "Le malo nam še manjka, pa bomo izvolili Benita Mussolinija." Foto: YouTube

Ob koncu pa je Colbert napovedal, da bodo na Evroviziji prihodnje leto nastopale tudi ZDA in predstavil izvajalca, ki jih bo zastopal - on oziroma njegov evropski alterego Nórnaäs, ki ga je nedvomno navdihnila podoba hrvaške predstavnice Nine Kraljić.

Ne spreglejte