Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 3. 2014,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2014, 13.11

8 let

Serijo Igra prestolov bi lahko končali s filmom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Četrta sezona priljubljene TV-serije Igra prestolov je tik pred vrati, govorice o tem, kako naj bi se mogočna zgodba končala, pa nikakor ne pojenjajo.

Ustvarjalec sage Pesem ledu in ognja (A Song of Ice and Fire) George R. R. Martin je do zdaj izdal pet od načrtovanih sedmih knjig in četrta TV-sezona obsega drugi del tretje knjige Vihra mečev (A Storm of Swords).

Martin za izdajo zadnjih dveh knjig sicer nima določenega časovnega roka, a to ga ne ovira, da ne bi že razmišljal o koncu sage. V enem od nedavnih intervjujev je dejal, da bi se lahko TV-serija končala z visokoproračunskim celovečernim filmom za kinematografe.

Po zabavi ob premieri četrte sezone v New Yorku je za The Hollywood Reporter dejal: "Vse je odvisno od tega, koliko časa bomo namenili televizijskemu predvajanju serije. Ali bo celotna serija trajala sedem let? Morda osem? Ali celo deset let? Vsaka nova knjiga je namreč obširnejša od prejšnje. Morda bi lahko sago končali s filmom, za katerega bi morali priskrbeti vsaj sto milijonov dolarjev (73 milijonov evrov) sredstev, če ne še več. Veste, ti zmaji postajajo vse večji."

Scenarista in producenta serije David Benioff in D. B. Weiss sta sicer pred kratkim povedala, da naj bi se serija končala s sedmo ali osmo sezono. Ustvarjalci že vedo, kako bo avtor sago končal, zato bi bilo lahko serije konec še pred izidom zadnje knjige. Serija ne more trajati v nedogled, pa tudi številni mladi igralci, ki v seriji nastopajo, odraščajo.

Kaj vse bi lahko v filmu, če bi tega res posneli, videli, ni znano. Je pa Martin razkril, da bi bile lahko podlaga za film tri romaneskne predzgodbe Tales of Dunk and Egg, ki se v Westerosu dogajajo 90 let pred dogodki v sagi Pesem ledu in ognja.

Šele čas bo pokazal, koliko resnice je v vseh teh govoricah.

Ne spreglejte