Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2017,
15.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

televizija film Telekom Slovenije vestern Antoine Fuqua Denzel Washington Chris Pratt Ethan Hawke Sedem veličastnih DKino

Ponedeljek, 23. 1. 2017, 15.20

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Sedem veličastnih (The Magnificent Seven)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sedem veličastnih

Denzel Washington, Chris Pratt in Ethan Hawke v razburljivi priredbi kultnega istoimenskega vesterna iz leta 1960, pod katero se je podpisal režiser filma Dan za trening Antoine Fuqua.

ZDA/2016/132 min.
Režija: Antoine Fuqua
Igrajo: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Peter Sarsgaard, Sean Bridgers
Žanr: Akcijski vestern
Ocena IMDb: 7,0/10

Režiser napetih akcij Dan za trening, Strelec, Padec Olimpa in Pravičnik predstavlja nepozabno priredbo kultnega vesterna o skupini plačancev, ki jih mesto najame v boju proti tiranskemu industrialcu.

Neomajnemu lovcu na glave Samu delajo družbo ljubitelj eksplozij in nepoboljšljivi kockar Josh, nezgrešljivi ostrostrelec Goodnight, nergavi lovec Jack, hladnokrvni morilec Billy, mehiški izobčenec Vasquez in divji indijanski bojevnik Red.

Težka naloga se izkaže za skoraj nemogočo, ko se jim po robu postavi vojska dobro oboroženih nasilnežev, toda neustrašna sedmerica se na svoj čudaški način loti brezkompromisnega odstranjevanja sovražnikov.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Ben-Hur


Sedem veličastnih | Foto:


Zanimivosti:

• Film je priredba istoimenske klasike Johna Sturgesa iz leta 1960, v kateri so igrali Charles Bronson, Yul Brynner, Steve McQueen, Robert Vaughn, Eli Wallach in James Coburn, ta pa je bila posneta po japonski mojstrovini Sedem samurajev Akire Kurosawe iz leta 1954, ki spada med najboljše in najvplivnejše filme vseh časov.

• To je zadnji film skladatelja Jamesa Hornerja (Pogumno srce, Titanik, Čudoviti um). Ta je v letalski nesreči umrl 22. junija 2015, dobro leto pred premiero filma, glasbo pa je dokončal njegov sodelavec in prijatelj Simon Franglen.

Denzel Washington in Ethan Hawke sta pred tem že dvakrat sodelovala z režiserjem Antoinom Fuquajem. Prvi pri filmu Pravičnik (2014), drugi pri Zakonu ulice (2009), skupaj pa so posneli še akcijsko kriminalko Dan za trening (2001), ki je Washingtonu prinesla oskarja za najboljšega igralca.


Napovednik filma Sedem veličastnih:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte