Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2016,
15.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

TViN HD-film Omar Sy komedija francoski film DKino Prijatelja Telekom Slovenije televizija film

Četrtek, 17. 11. 2016, 15.38

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Prijatelja (Intouchables)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Prijatelja

Po resničnih dogodkih navdahnjena zgodba o prijateljstvu med premožnim tetraplegikom in revnim temnopoltim priseljencem. Najuspešnejši francoski film vseh časov, ki je omrežil gledalce po vsem svetu!

Francija/2011/125 min.
Režija: Olivier Nakache, Eric Toledano
Igrajo: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, Cyrill Mendy
Žanr: Komedija
Ocena IMDb: 8,6/10 (top 250 #38)

Življenji premožnega plemiča Phillipa in revnega temnopoltega prestopnika Drissa se ne bi mogli biti bolj razlikovati, toda usoda nepričakovano preplete njuni poti. Invalidni Phillipe išče negovalca in med prijavljenimi kandidati naleti na Drissa.

Ta si službe v resnici ne želi, temveč hoče zgolj zadostiti pogojem za prejemanje socialnega nadomestila, zato se poskuša prikazati v najslabši luči. Toda Drissova spontanost je Phillipu všeč, zato ga najame, njuno prvotno nezaupanje pa počasi preraste v iskreno prijateljstvo.


 "Grenko-sladka zgodba o simbiozi dveh posameznikov, ki sta vsak na svoj način odrinjena na rob družbe, nam ponudi več čutečih in iskrenih trenutkov, kot smo jih vajeni v celoletni beri hollywoodskih uspešnic.

Prijatelja sta kot sapica svežega zraka, ki je razpihala zatohlost svetovnih kinematografov. 5/5" Klemen Černe, Siol.net (preberite si vso recenzijo filma Prijatelja.)


Prijatelja | Foto:


Zanimivosti:

Prijatelja je postal najuspešnejši francoski film vseh časov – v svetovnih kinematografih je zaslužil več kot 365 milijonov ameriških dolarjev. V domovini je postal pravi kulturni fenomen, na vrhu lestvice najbolj gledanih filmov pa se je obdržal kar deset tednov.

• Režiserjema in scenaristoma Olivierju Nakacheju in Ericu Toledanu se je zamisel za film porodila leta 2003, ko sta si ogledala A La Vie, A La Mort – dokumentarec o prijateljstvu med Philippom Pozzom di Borgo, ki je po nesreči z jadralnim zmajem postal tetraplegik, in Abdelom Sellouom, fantom iz delavske družine, ki ga je Philippe najel kot negovalca.

• Francoski igralec senegalskega rodu Omar Sy je za svojo vlogo prejel cezarja, v tekmi za francosko različico oskarja pa je premagal tudi Jeana Dujardina, prejemnika oskarja za glavno vlogo v filmu Umetnik.

Brata Weinstein sta kmalu po izzidu filma odkupila pravice za ameriški remake. Tega naj bi po zadnjih informacijah režiral Neil Burger (Limitless, Divergent).

Napovednik filma Prijatelja:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte