Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2016,
16.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Pesem morja Tomm Moore animirani film DKino SiOL TV HD-film

Torek, 21. 6. 2016, 16.41

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino na SiOL TV!

Pesem morja (Song of the Sea)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pesem morja | Foto Karantanija Cinemas

Foto: Karantanija Cinemas

Ganljiva animirana pripoved, v kateri se mojstrsko prepletajo zgodbe iz irske in škotske mitologije z zgodbo sodobne družine, ki se spopada z izgubo mame. Nominacija za oskarja za najboljši animiran celovečerec!

Irska, Danska, Belgija, Luksemburg, Francija/2014/90 min.
Režija: Tomm Moore
Glasovi: David Rawle, Brendan Gleeson, Lisa Hannigan, Fionnula Flanagan, Lucy O'Connell
Žanr: Družinska domišljijska animacija
Ocena IMDb: 8,2/10

Režiser čarobne animacije Skrivnost iz Kellsa predstavlja novo popotovanje v svet čudovitih irskih legend. Mladenič Ben za mamino skrivnostno izginotje krivi mlajšo sestrico Saoirse, dokler ne odkrije, da deklica premore čarobno moč spreminjanja v belega tjulnja.

Ker je zaradi tega v nevarnosti, se mora z bratom preseliti k strogi babici v mesto, vendar jima uspe pobegniti. Na poti spoznata čarobna bitja, ki Saoirse prosijo, da jih osvobodi s svojim magičnim petjem. Toda zlobna sovja čarovnica deklico ugrabi, zato mora Ben poiskati svojo čarobno moč in rešiti sestrico.

Film je primeren za otroke, stare sedem let in več.

Pesem morja | Foto: Karantanija Cinemas Foto: Karantanija Cinemas


"Prebral sem zbirko irskih in škotskih ljudskih zgodb Ljudje morja. Zgodbe o selkijih se berejo kot nekakšne alegorije o izgubi. Kot da bi si ljudje, ki živijo ob morju, te zgodbe izmislili, da bi lažje preboleli izgubo ljubljene osebe. Zdelo se mi je, da bi bilo vredno posneti sodobno priredbo." Tomm Moore, režiser in soscenarist filma


"S preigravanjem realnega in magičnega je to ena najbolj kompleksnih in rahločutnih upodobitev žalovanja v filmu za otroke." Robbie Collin, The Telegraph


"Pesem morja je delo redke veličine, ki pokaže, kako se naš človeški svet ohranja, obnavlja in spreminja skozi zgodbe." Tirdad Derakhshani, The Inquirer


Pesem morja | Foto: Karantanija Cinemas Foto: Karantanija Cinemas

Nagrade: Nagrada Evropske filmske akademije za najboljši animirani film 2015. Nominacija za oskarja za najboljši animirani celovečerec 2014. Posebna nagrada žirije – Festival International des Voix du Cinéma d'Animation, 2014. Najboljši animirani film – Šanghaj 2015.


Portret avtorja:

Tomm Moore (1977) je irski ilustrator, stripar in filmar. Za animacijo se je navdušil v najstniških letih kot član skupine Young Irish Film Makers. Po študiju klasične animacije na Ballyfermot Collegeu je soustanovil studio za animacijo Cartoon Saloon.

Ustvarja v klasični 2D-animaciji (ročni tehniki akvarela), pri čemer vizualno in vsebinsko črpa iz bogate irske zgodovinske in kulturne tradicije. Oba njegova filma, Skrivnost iz Kellsa (2010) in Pesem morja (2014), sta si prislužila prestižno nominacijo Ameriške akademije za oskarja za najboljši animirani film.

Napovednik filma Pesem morja:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto  – DKino


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte