Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
15.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Katherine Waterston Michael Fassbender znanstvena fantastika grozljivka franšiza televizija film Osmi potnik Ridley Scott Telekom Slovenije DKino

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 15.21

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Osmi potnik: Zaveza (Alien: Covenant)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Osmi potnik: Zaveza

Ridley Scott se je znova odpravil raziskovat najtemačnejše kotičke vesolja z zgodbo o posadki kolonialne ladje, ki pristane na čudovitem, toda sovražnem planetu, kjer se mora spopasti z nepredstavljivo grozo.

ZDA, Velika Britanija, Avstralija, Nova Zelandija, Kanada/2017/117 min.
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demian Bichir
Žanr: Znanstvenofantastična grozljivka
Ocena IMDb: 6,5/10 │ Rotten Tomatoes: 70%

Na krovu vesoljske ladje Zaveza je vse mirno. Posadka in preostalih dva tisoč duš na plovilu, ki naj bi na oddaljenem planetu ustanovili novo človeško postojanko, globoko spi, le android Walter se sam potika po hodnikih.

Spokojnosti pa je v trenutku konec, ko samovžig bližnje zvezde poškoduje plovilo. Preživelim članom odprave ne preostane drugega, kot da pristanejo na neznanem planetu – navidezno neokrnjenem raju z gorovjem in gozdovi, kjer bi si prav tako lahko ustvarili nov dom.

A to, kar o našli, je v resnici temačen in smrtonosen svet, poln nepričakovanih zank in preobratov. Raziskovalci neznanega se morajo spopasti s strahotno grožnjo, ki presega njihovo domišljijo, in se povsem izčrpani podati v beg za svoja življenja.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Sledi življenja (Life)

Osmi potnik: Zaveza | Foto:


Zanimivosti:

Zaveza je nadaljevanje Prometeja (2002) in šesti del franšize, ki se je začela z izvirnim Osmim potnikom (1979). Vse tri omenjene filme je režiral Ridley Scott.

• To je prvi film v franšizi, ki so ga posneli po smrti ustvarjalca ksenomorfa – švicarskega nadrealističnega umetnika H. R. Gigerja, znanega tudi kot "očeta" Osmega potnika.

• Zgodba filma se dogaja leta 2104 – 10 let po Prometeju in 18 let pred izvirnim Osmim potnikom.

• Ridley Scott je leta 2015 napovedal, da bo po Prometeju posnel še dva filma, ki bosta predstavila dogodke pred Osmim potnikom. Po zadnjih informacijah naj bi bila Zaveza prvi in ne drugi del nove trilogije, Scott pa je celo namignil, da bi utegnil posneti še več filmov o ksenomorfih.

Osmi potnik: Zaveza | Foto:

• Režiser se je sprva nameraval še bolj oddaljiti od zgodbe izvirnika, a si je po mešanih odzivih na Prometeja premislil in se vrnil h koreninam franšize.

• Delovni naslov filma se je glasil Alien: Paradise Lost (Osmi potnik: Izgubljeni raj).

Katherine Waterston (Daniels) je z Michaelom Fassbenderjem (David/Walter) sodelovala že pri snemanju biografske drame Steve Jobs (2015), s Carmen Ejogo (Karine) pa pri snemanju domišljijske pustolovščine Magične živali (2016).

• Za vlogo Danelsove so med drugim omenjali Rebecco Ferguson, a se je igralka odločila, da bo namesto tega filma raje posnela žanrsko in tematsko sorodne Sledi življenja (2017).


Napovednik filma Osmi potnik: Zaveza:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte