Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 2. 2015,
10.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cineplexx oskarji nagradna igra filmi

Sreda, 11. 2. 2015, 10.54

6 let, 6 mesecev

Oglejte si nominirance za oskarja in zadenite letno vstopnico za kino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Si upate napovedati zmagovalce na Oskarjih? Oglejte si najboljše nominirance iz udobnega naslanjača v vseh Cineplexxih po Sloveniji in napovejte svojega favorita. Podarjamo letno karto za kino!

Bliža se vrhunec filmskih nagrad – po zlatih globusih in baftah bo 22. februarja potekala že 87. podelitev oskarjev –, večer, v katerem se zbere ves hollywoodski glamur, in dogodek, ki ga spremlja ves svet.

V vseh kinematografih Cineplexx po Sloveniji bodo letos poskrbeli za edinstveno oskarjevsko poslastico: med 16. in 22. februarjem bo namreč potekal 1. oskarjev festival, kjer si boste lahko ogledali kar sedem filmov, nominiranih za to prestižno filmsko nagrado.

Vsak dan novi oskarjevec

Festival obljublja pravo filmsko pustolovščino: za vsak dan so pripravili nov filmski spektakel. Vsak izmed predvajanih filmov se poteguje za vsaj en prestižen kipec. Si upate staviti, kdo ga bo dobil?

Toda lepo po vrsti: če želite zmagati na stavnici, morate najprej vedeti, za kaj stavite. Prav zato je obisk 1. oskarjevega festivala prava priložnost za zmago. In zmagati se splača, saj bomo nekomu izmed vas podelili letno vstopnico za kino!

Pa poglejmo filmski meni festivala:

Foxcatcher: Boj z norostjo, 16. februar

Dobitnik zlate olimpijske medalje v rokoborbi Mark Schultz, ki ga igra Channing Tatum, v revščini in pozabi životari v Wisconsinu, dokler ga bogati dedič John du Pont, ki ga igra Steve Carell, ne povabi na svoje razkošno posestvo, da bi sestavil ekipo in treniral za olimpijske igre v Seulu leta 1988.

OCENA FILMA

Sodnik, 17. februar

Chicaški odvetnik Hank Palmer, ki ga igra dvakratni oskarjev nominiranec Robert Downey Jr., je ravno na tem, da iz krempljev državnega tožilstva v Illinoisu spravi svojega najnovejšega klienta, ko prejme sporočilo, da mu je ravnokar umrla mati. S svojim očetom, ki ga igra z oskarjem nagrajeni Robert Duvall, nima nobenih stikov in mama je bila edina oseba v družini – ter v vsem rodnem kraju –, s katero je dvajset ali več let ostal v stikih.

Ostrostrelec, 18. februar

V filmu Ostrostrelec režiserja Clinta Eastwooda, ki si ga boste lahko 18. februarja ob 20. uri premierno ogledali v vseh Cineplexxih po Sloveniji , Bradley Cooper nastopa v vlogi Chrisa Kyla, ki so ga ostrostrelske sposobnosti na bojišču povzdignile v junaka. A bil je precej več kot le natančen strelec.

Teorija vsega, 19. februar

V filmu Teorija vsega enega izmed danes najbolj znanih astrofizikov na svetu Stephena Hawkinga spoznamo v njegovih študijskih letih, ko med opravljanjem doktorata na univerzi Cambridge šele spoznava svoje potenciale. Prvič se njegov svet brezpogojno spremeni, ko se zaljubi v študentko umetnosti Jane Wilde. Žal pa je brezskrbna sreča mladega para kratkotrajna – Stephenu pri 21 letih postavijo usodno diagnozo zahrbtne bolezni gibalnih nevronov, imenovano amiotrofična lateralna skleroza (ALS). V tem prelomnem trenutku mu zdravniku napovejo le še dve leti življenja.

Ritem norosti, 20. februar

Andrew Neiman, ki ga v filmu upodablja Miles Teller, je ambiciozen, mlad, jazzovski bobnar, osredotočen samo na to, da bi se povzdignil na vrh svojega elitnega glasbenega konservatorija vzhodne obale ZDA. Preganja ga očetova spodletela pisateljska kariera, zato noč in dan še toliko bolj intenzivno hrepeni po tem, da bi postal eden velikih.

OCENA FILMA

Igra imitacije, 21. februar

Igra imitacije je napet in pretresljiv portret sijajnega genija, a tudi zapletenega možakarja, ki je pod neverjetnim pritiskom pomagal prej končati vojno in s tem rešil na tisoče življenj, ob čemer pa je ostal eden največjih neopevanih junakov Velike Britanije. Ob Bendictu Cumberbatchu njegovo zaveznico in sodelavko Joan Clarke upodablja Keira Knightley, pod režijsko taktirko Mortena Tylduma pa igrajo še Matthew Goode, Rory Kinnear, Allen Leech, Matthew Beard, Charles Dance in Mark Strong.

OCENA FILMA

Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti, 22. februar

Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti je črna komedija o igralcu, ki je zaslovel v vlogi opevanega superjunaka in zdaj z obilo težav na broadwayski oder postavlja gledališko igro. V dnevih, ki vodijo do premiere, se spopada s svojim egom ter skuša na novo vzpostaviti svojo družino, svojo kariero in samega sebe.

*Letna vstopnica velja za eno osebo in vključuje ogled dveh filmov na mesec po lastni izbiri. Veljavnost vstopnice: od 1. 3. 2015 do 1. 3. 2016.

Ne spreglejte