Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 5. 2017,
6.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča HBO

Foto in video: HBO in YouTube

Natisni članek

advertorial serija HBO Twin Peaks

Nedelja, 21. 5. 2017, 6.00

2 meseca, 1 teden

Manija, ki nas je že popolnoma obnorela, dobiva nove razsežnosti

Vsebino omogoča HBO

Foto in video: HBO in YouTube

twin peaks hbo

Ste pripravljeni na nekaj čisto novega? Kultna serija, ki nas je pred televizorje prikovala že v devetdesetih, se vrača. Odštevamo dneve, prihaja novi Twin Peaks.

Ko so se iztekle zadnje minute zadnjih epizod Twin Peaksa v devetdesetih letih, smo si vsi želeli več.

Dogodki v majhnem hribovskem mestu Twin Peaks na severozahodu ZDA se po 25 letih očitno ponavljajo. FBI-agent Dale Cooper je pred novimi izzivi in vse kaže, da bomo spet lahko uživali v skrivnostih majhnega mesta zvezne države Washington.

Mešanica srhljivke, melodrame, nadrealizma in psihoanalize se vrača, tudi tokrat pod taktirko Davida Lyncha in Marka Frosta.

Vpliv Twin Peaksa, ki so ga presegli le redki

twin peaks hbo | Foto:

Prvi dve sezoni serije sta vsem drugim televizijskim serijam, ki so sledile, postavili zelo visoke standarde. Ustvarjalci so prepričani, da je malokatera serija imela podoben vpliv, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj bodo skrivnostne zgodbe iz majhnega mesta, kjer so našli truplo kraljice šolskega plesa Laure Palmer, dobile nadaljevanje.

V dolgo pričakovanem novem Twin Peaksu bomo gledali veliko obrazov iz izvirne igralske zasedbe, tudi Kyla MacLachlana kot specialnega FBI-agenta Dala Cooperja, pridružili pa se jim bodo tudi novi člani.

Po več kot 25 letih se spet dogaja - najnovejši napovednik:

Novi Twin Peaks prihaja premierno 22. maja ekskluzivno na HBO in HBO GO.

Tudi prizorišče in glasba imata posebni vlogi v Twin Peaksu

V Twin Peaksu ima posebno vlogo tudi lokacija snemanja in veseli smo, da bo mistični gorski kraj tudi novemu Twin Peaksu pričaral posebno vzdušje.

Komaj čakamo tudi pesem Falling v izvedbi Julie Cruise, ki se nam je že pred 25 leti usedla v srce.

Angelo Badalamenti je leta 1990 za soundtrack Twin Peaks prejel celo grammyja. Tudi tokrat sta z Davidom Lynchom poskrbela za glasbo, ki po prvih dveh serijah že ves čas živi skoraj svoje življenje.

Kdo se vrača in koga ne bo

Fotogalerija
1 / 5

Za tiste, ki novi Twin Peaks že težko čakajo, naj ponudimo majhen sladkorček: Sheryl Lee, ki je igrala Lauro Palmer, bomo lahko gledali v vseh 18 delih, prav tako Raya Wisa, ki igra Lelanda Palmerja, medtem ko se Lara Flynn Boyle v Twin Peaks ne vrača.

Med odštevanjem si lahko malce osvežimo spomin in se pripravimo na novi Twin Peaks.

Prva in druga sezona Twin Peaksa sta že dostopni prek internetne storitve videa na zahtevo HBO GO, gledamo jih tudi na HBO 3.

Novi Twin Peaks bo imel 18 delov po 60 minut. Prvi štirje deli bodo dostopni od 22. maja prek storitve HBO GO, prva dva dela pa bosta premierno predvajana na kanalu HBO.

Ali ste vedeli:

twin peaks hbo | Foto:

  • Serija je bila nominirana za emmyja. Leta 1991 je prejela zlati globus za najboljšo dramsko TV-serijo.
  • Kyle MacLachlan je dobil emmyja za najboljšega igralca.
  • Glavni prizorišči snemanja sta bili mesti Snoqualmie in North Bend v ameriški zvezni državi Washington.
  • V obeh mestih vsako leto poteka festival Twin Peaks, tokrat že 25. Letos se mu lahko pridružite med 28. in 30. julijem. Med drugim bo festival gostil tudi dve izmed glavnih igralk, in sicer Sherilyn Fenn in Kimmy Robertson.
  • David Lynch je leta 1992 režiral tudi film Twin Peaks: Ogenj hodi z menoj (Twin Peaks: Fire Walk with Me) kot predzgodbo nadaljevanke Twin Peaks. Zanj je prejel nominacijo za zlato palmo.
  • Med največjimi oboževalci serije so bili Steven Spielberg, David Bowie in Mihael Gorbačov.
Ne spreglejte