Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2022,
10.21

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

grozljivka Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Ponedeljek, 4. 7. 2022, 10.21

1 leto, 9 mesecev

Nočna mora v Prlekiji, v Ljutomer pride kultni Freddy Krueger

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Robert Englund | Eden od častnih gostov letošnjega Grossmannovega festivala v Prlekiji bo igralec Robert Englund. | Foto Guliverimage

Eden od častnih gostov letošnjega Grossmannovega festivala v Prlekiji bo igralec Robert Englund.

Foto: Guliverimage

Osemnajsti Grossmannov festival fantastičnega filma bo letos v znamenju Freddyja Kruegerja, častna gosta festivala bosta namreč igralec Robert Englund in režiser Jack Sholder. 

Letošnji Grossmannov festival se začenja 9. in 10. julija v Ormožu, nato pa se od 12. do 16. julija nadaljuje v Ljutomeru. Tam bosta tudi navzoča letošnja častna gosta festivala, igralec Robert Englund in režiser Jack Sholder, ki bosta v Prlekijo pripeljala duh Freddyja Kruegerja.

Od Nočne more v Ulici brestov do uspešnice na Netflixu

Englund kot Freddy Krueger | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Englund kot Freddy Krueger Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Englund je z likom Freddyja Kruegerja v filmu Nočna mora v Ulici brestov (1984) ustvaril eno največjih ikon grozljivega filma, poleg tega je igral še v več kot 80 celovečercih in več TV-serijah, trenutno pa ga je mogoče spremljati v Netflixovi seriji Stranger Things.

Ob Englundu bo na Grossmannovem festivalu tudi Sholder, režiser prvega nadaljevanja v filmski seriji o Freddyju Kruegerju, Maščevanje v Ulici brestov iz leta 1985. Sholder se je med velikane žanrskega filma vpisal že s prvencem, kultno grozljivko Alone in the Dark (1982), v katerem blestijo Jack Palance, Donald Pleasence in Martin Landau.

Obema gostoma bodo na Grosmannovem festivalu posvetili filmske retrospektive, z njima opravili javne razgovore in jima na sklepni prireditvi podelili častne festivalske nagrade. Jack Sholder bo tudi predsedoval žiriji za najboljši celovečerni film.

Preberite še:

Trendi Prodali slavno hišo strahov iz filma Priklicano zlo
Ne spreglejte