Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 9. 2014,
14.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ni je več Gillian Flynn Ben Affleck Rosamund Pike

Torek, 30. 9. 2014, 14.56

6 let, 7 mesecev

Ni je več: bo Affleckov neumni nasmešek dovolj?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Od četrtka si lahko v Kinodvoru ogledate težko pričakovani film Ni je več, ki je posnet po istoimenski knjižni uspešnici Gillian Flynn. Za ogrevanje smo zbrali nekaj zanimivosti o knjigi in filmu.

Kriminalni roman Ni je več je bralke in bralce po vsem svetu navdušil zaradi temačnega vzdušja, nezanesljive pripovedovalke in pripovedovalca ter številnih preobratov, ki vedno bolj zapletajo zgodbo o petletnem zakonu, ki ga prekine ženino izginotje. Zgodba o Nicku in Amy je na papirju, tako kot glavna junakinja, izjemna, tako kot pri vsaki filmski priredbi pa prenos na platno prinaša določeno tveganje. Ben Affleck je vlogo Nicka dobil zaradi neumnega nasmeška Ko so režiserja filma Davida Fincherja vprašali, zakaj si je v vlogi Nicka Dunna zaželel Bena Afflecka, je odgovoril, da je bil ključen Affleckov nasmešek. V enem od ključnih delov v knjigi se namreč Nick Dunne, mož izginule Amy, pred kamerami nasmehne, zaradi česar številne prepriča, da je odgovoren za ženino izginotje. Fincher je seveda moral najti igralca, ki bi tovrsten neprimeren in neumen nasmešek odigral prepričljivo.

S pomočjo spletnega iskalnika je našel vsaj 50 fotografij Bena Afflecka, na katerih se nerodno smeji v javnosti, kar je Fincherja prepričalo, da je Affleck primeren za vlogo Nicka.

Rosamund Pike avtorica knjige prej ni poznala Medtem ko je bila vloga Nicka očitno tudi v očeh Gillian Flynn ustvarjena za Bena Afflecka, je bila dodelitev vloge Amy Rosamund Pike za avtorico presenečenje, saj z njenim delom prej ni bila seznanjena. A tako po besedah Flynn kot po besedah Afflecka se je Rosamund Pike vloge lotila resno. Na prvi pogovor je prišla z zapiski in številnimi idejami, zato so takoj vedeli, da je za vlogo primerna.

Če bi se v svet Amy Dunne radi spustili še pred filmom, si njene spletne zaznamke lahko ogledate na Pinterestu.

Gillian Flynn je želela postati novinarka črne kronike, a je končala pri pisanju o filmih Knjigo Ni je več je v film pomagala spremeniti kar avtorica sama, ki je za film napisala tudi nov konec. Gillian Flynn v svetu filma namreč ni novinka, saj je med pisanjem svojega prvega romana Ostri predmeti (Sharp Objects) delala za revijo Entertainment Weekly, za katero je o filmih poročala tudi z lokacij snemanja. Poleg tega je bil njen oče profesor filmskih študij, zato je bila filmska vzgoja del njenega odraščanja.

Flynn je sicer sprva želela postati novinarka črne kronike, a je ugotovila, da je preveč sramežljiva za opravljanje intervjujev, zato se je raje usmerila v pisanje televizijskih scenarijev in kritiko. Dobre sposobnosti opazovanja in zanimanje za kriminal so ji seveda koristili pri pisanju knjižne uspešnice.

Ne spreglejte