Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2012,
22.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 5. 9. 2012, 22.09

7 let, 12 mesecev

Nevidno zlo: Maščevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Resident Evil: Retribution

akcijska znanstvenofantastična grozljivka

Premiera: 13. 9. 2012 Leto: 2012 Država: ZDA, Nemčija

Režija: Paul W. S. Anderson Scenarij: Paul W. S. Anderson Igrajo: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez, Kevin Durand, Oded Fehr, Johann Urb, Bingbing Li, Boris Kodjoe, Shawn Roberts, Aryana Engineer, Ciolin Salmon, Megan Charpentier, Chris Sullins, Mika Nakashima

Vsebina: Smrtonosni virus korporacije Umbrella še naprej pustoši po planetu in človeštvo spreminja v nepregledne množice ubijalskih zombijev. Neustrašna bojevnica Alice se trudi prodreti v osrčje zloveščega združenja, kar jo preko številnih osupljivih bojev z neživimi stvori popelje na odisejado od Tokija do New Yorka, Washingtona in Moskve. Toda med razkrivanjem srhljivih skrivnosti izve tudi številne neprijetne informacije o lastni preteklosti, kar na novo opredeli njeno vlogo v boju proti naraščajočemu zlu.

Beseda avtorja: • "Začnemo tam, kjer se je končal prejšnji film," je v enem od intervjujev povedal scenarist in režiser Paul W. S. Anderson. "Konec filma je epsko obvisel v zraku in to smo skušali kar najbolj izkoristiti na začetku novega, potem pa iti nekam, kjer je povsem drugače. Pri tem filmu smo naredili velikanski konceptualni skok. Dogaja se po vsem svetu in akcijski prizori so boljši kot kadarkoli."

• Dodal je tudi, da mu filmi omogočajo, da daje duška svojim fantovskim obsesijam. "Rad snemam filme Nevidno zlo. Imajo vse, zaradi česar so mi bili filmi med odraščanjem všeč: seksi dekleta, drzne akcije, izjemno scenografijo. Te filme je zabavno gledati in zabavno snemati. Z vsakim filmom smo bolj pustolovski, ampak s tem smo res naredili nekaj spektakularnega."

• Kot vedno je Anderson vključil reference na videoigre Resident Evil, hkrati pa razvil povsem izvirne zgodbe in like. "Filmi so si zelo svobodno sposojali od videoiger. Iz njih je bilo vzetih nekaj prizorišč, ki jih bodo prepoznali in se jih razveselili tisti, ki jih igrajo. Po drugi strani pa je tudi nekaj stvari iz filmov našlo pot v videoigre, na primer laserski koridor iz prvega filma in Rdeča kraljica."

Ne spreglejte