Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2013,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

režiser Razcepljen film

Sreda, 18. 12. 2013, 8.45

8 let

Neil Burger ne bo režiral nadaljevanja Razcepljenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Manija za priredbami knjižnih uspešnic za najstnike med hollywoodskimi producenti nikakor ne pojenja.

Vse se je začelo s filmskimi priredbami knjig o Harryju Potterju in trilogije Gospodar prstanov, nadaljevalo pa z mega uspešnimi sagami Somrak in Igre lakote. Navdušenje med mladimi je Hollywood poskušal še dodatno začiniti, žal nekoliko neuspešno, s filmskimi Kronikami podzemlja (prvi del, Mesto kosti, ni bil tako uspešen, kot so želeli, a bodo vseeno posneli njegovo nadaljevanje Mesto pepela). In medtem ko čakamo na prvi del tretje knjige iz franšize Igre lakote, ki na redni spored kinematografov prihaja konec prihodnjega leta, bo vmes, 21. marca 2014, premiero doživela priredba knjige avtorice Veronice Roth Razcepljeni (Divergent).

Studio Summit Entertainment je tako prepričan o uspehu filma, da je že določil datuma premier dveh nadaljevanj. Film, ki bo temeljil na drugi knjigi Insurgent, bo luč sveta ugledal 20. marca 2015, Allegiant, filmska priredba tretje knjige, pa 18. marca 2016. Ta hitri razvoj dogodkov pa pomeni, da je franšiza izgubila svojega režiserja. Neil Burger, režiser Razcepljenih, svoje vloge ne bo ponovil pri omenjenih nadaljevanjih. Podobno se je zgodilo že pri franšizi Igre lakote, ko se kljub neverjetnemu uspehu prvega dela režiser Gary Ross ni mogel vrniti k drugemu delu. Nadomestil ga je Francis Lawrence.

Razlog Burgerjevega odhoda z režiserskega stolčka ni kakšen spor, kot zagotavlja Summit, temveč režiser preprosto ne more biti na dveh mestih naenkrat. Trenutno je močno vpet v postprodukcijo Razcepljenih, in ker želi studio čim prej začeti s produkcijo drugega dela, morajo najti drugega režiserja. Burger bo pri nadaljevanjih služil kot izvršni producent.

V Razcepljenih nastopajo Shailene Woodley, Theo James, Jai Courtney, Miles Teller, Zoe Kravitz, Maggie Q, Mekhi Phifer in oskarjevka Kate Winslet, tokrat v nekoliko bolj negativno obarvani vlogi.

Razcepljeni sledijo zgodbi 16-letne mladenke Beatrice Prior –Tris v distopičnem Chicagu. Tris je pred najpomembnejšo odločitvijo v svojem življenju. Odločiti se mora, kateri od petih ločin želi pripadati. So to nesebični Asketi, med katerimi je odrasla in katerim pripada tudi njena družina, pogumni Herosi, vedoželjni Eruditi, odkritosrčni Veritisti ali ljubeči Agapejci. V razdeljeni družbi, kjer se mora posameznik prilagoditi in podrediti ločini, Tris ne najde svojega mesta. Zato se, neomajna in drzna, sama poda v svet, odločena, da ugotovi, kam zares spada. Zdi se ji, da v svojem novem, krutem življenju ne more zaupati nikomur, pa vendar jo nekaj nezadržno vleče k fantu, ki ji predstavlja tako grožnjo kot zaščito.

Ne spreglejte