Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2016,
13.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Viasat History dokumentarna serija dokumentarec zgodovina SiOL TV priporočila

Četrtek, 3. 11. 2016, 13.40

6 let, 6 mesecev

Novembrski vrhunci na Viasat History

Mušketirji, morilci, princese in predsedniki ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Novembrski vrhunci na Viasat History

Preverite, katere zanimive vsebine si boste novembra lahko ogledali na kanalu Viasat History.


TEMATSKI SKLOP OB VOLITVAH PREDSEDNIKA ZDA

Od sobote, 5. novembra, do torka, 8. novembra, ob 22. uri.

Umor JFK-ja od blizu │ Foto: Art Rickerby/Time & Life Pictures/Getty Images | Foto: Umor JFK-ja od blizu │ Foto: Art Rickerby/Time & Life Pictures/Getty Images

Letošnje volitve predsednika ZDA bodo na Viasat History pospremili s posebnim tematskim sklopom dokumentarnih oddaj, med katerimi bo tudi Umor JFK-ja od blizu.

Pol stoletja po tem, ko so odjeknili streli, ki so velik del sveta pahnili v žalost, ta dokumentarec znova vzame pod drobnogled razvpiti dogodek iz novembra 1963 in zastavlja vprašanje, ali lahko iz dostopnega dokaznega gradiva izvemo kaj novega o tem, kar se je v resnici zgodilo.

Dokumentarec LBJ – Lyndon B. Johnson – Kennedyjev naslednik se bo posvetil življenju in zapuščini teksaškega politika, ki je moral prevzeti vajeti iz rok svojega karizmatičnega predhodnika in služiti kot 36. predsednik ZDA.

Na sporedu bosta še dokumentarca Barack Obama: Veliko pričakovanje, ki prikazuje prvi mandat aktualnega ameriškega predsednika, in Jackie brez Jacka, posvečen Kennedyjevi vdovi.


STARODAVNI MORILCI

Ob sredah od 9. novembra do 4. januarja ob 23. uri.

Novembrski vrhunci na Viasat History | Foto:

Elitne bojne enote nikakor niso sodobna pridobitev v razvoju vojskovanja, kar nam bo obširno predstavila izjemno zanimiva in poučna serija Starodavni morilci.

Skozi stoletja vladarji na ozemljih od stare Grčije do Japonske niso potrebovali samo navadnih vojakov, ampak tudi manjše, posebej izurjene skupine za opravljanje najzahtevnejših nalog.

Vsaka epizoda serije se bo osredotočila na eno od teh skupin, ustvarjalci pa nam bodo s pomočjo igranih rekonstrukcij in strokovnih komentarjev predstavili njihove značilnosti in posebne veščine ter njihov vpliv na sodobne vojaške taktike.

V seriji boste med drugim izvedeli, kako je budistična redovnica postala kung fu ubijalka, kako so saksonski bojevniki končno premagali Vikinge in kako so plačanci Vlada Nabadalca odpravili otomansko zavojevalsko vojsko.


AMERIŠKE PRINCESE ZA MILIJON DOLARJEV

Ob četrtkih od 17. novembra do 8. decembra ob 22. uri.

Novembrski vrhunci na Viasat History | Foto:

Vsi poznamo rek, da je denar sveta vladar. Na prehodu v 20. stoletje je ameriški dolar stegnil svoje lovke čez Atlantik vse do Anglije.

Čeprav je bila angleška aristokracija pregovorno vzvišena do novopečenih bogatašev, se številni sinovi zemljiške gospode niso mogli upreti bleščečemu miku ameriških dedinj. Kar lepo število moških gosposkega rodu, tudi tistih z denarnimi težavami, je podleglo njihovim čarom in skočilo v zakon s tako imenovanimi dolarskimi princesami.

Žal konec ni bil vedno pravljičen. Serija v štirih delih z Elizabeth McGovern (Downton Abbey) v vlogi pripovedovalke vam bo razkrila ljubezenske zgodbe, skrivnosti in škandale, ki jih je porodil ta družbeni pojav. Ta je segel do samega vrha družbene lestvice, o čemer priča ime Wallis Simpson.


MUŠKETIRJI

Ob nedeljah od 6. novembra do 1. januarja ob 21. uri.

Slabi dve stoletji po tem, ko je Alexandre Dumas zapisal prve vrstice svojega znamenitega zgodovinskega romana, so imena Athos, Aramis, Porthos in D’Artagnan sinonim za drzne pustolovščine.

Spektakularna in z akcijo nabita nova igrana serija Mušketirji ponuja svež, razgiban in nekoliko nespoštljiv pogled na podvige teh neustrašnih mečevalcev. Zgodbe o junaštvu, bratstvu, zvestobi in strasti se odvijajo sredi slikovitih ulic, polj, soban in dvorišč Francije 17. stoletja.

D’Artagnan in mušketirji morajo pogosto pokazati svoje veščine vihtenja meča in pištole, saj se nenehno borijo, da bi zaščitili monarhijo, pretentali okrutnega in spletkarskega kardinala Richelieuja ter se izognili zamotanim spletkam skrivnostne Milady de Winter. Če jim ne uspe, bodo padale glave.


Kanal Viasat History boste uporabniki SiOL TV našli na programskem mestu 106*, natančen TV-spored kanala pa vas čaka tukaj.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte