Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2013,
7.52

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jon Stewart Iran režiser

Sreda, 6. 3. 2013, 7.52

7 let, 11 mesecev

Mojster politične satire Jon Stewart bo režiser

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Voditelj oddaje Daily Show si bo od sedenja pred kamerami za nekaj časa vzel odmor - lotil se bo namreč režije filma, za katerega je scenarij napisal sam.

Kot je ljubiteljem oddaje Daily Show sporočil njen voditelj Jon Stewart, si bo od vodenja za nekaj časa vzel odmor – režiral bo namreč svoj prvi film, naslovljen Rosewater, za katerega je sam napisal tudi scenarij. Film, zaradi katerega se bo nastopanju pred kamerami odpovedal za dvanajst tednov, je predelava knjige iz leta 2011, naslovljene Then They Came for Me: A Family's Story of Love, Captivity and Survival, ki sta jo napisala novinar Maziar Bahari in Aimee Molloy. Gre za zgodbo Baharijeve družine in njegovega bivanja v zaporu v času predsedniških volitev v Iranu leta 2009.

Petdesetletni Stewart je za New York Times dejal, da ima pred tako obsežnim projektom precejšnjo tremo – kot v šali pravi, se mu kot televizijski osebnosti prva misel v dnevu utrne ob 10. uri dopoldne, potem pa vztraja vse do poznega popoldneva.

Produkcija filma Rosewater naj bi zahtevala nekje od 30 do 40 milijonov dolarjev, kar je od 23 do 31 milijonov evrov, kot producent pa bo režiserju na pomoč priskočil Scott Rudin. Nabor igralcev je še v povojih, snemanje pa naj bi se začelo junija.

Stewart bo zaradi snemanja filma odstoten dvanajst tednov – osem tednov ga bo pred kamerami v oddaji Daily Show nadomeščal britanski komik John Oliver, ki je sicer znan po sodelovanju v tej oddaji, naslednji štirje tedni pa sovpadajo s poletnimi počitnicami, ko oddaje ni.

"Eden od razlogov za ukvarjanje s takimi stvarmi je, da lahko sam sebe izzivaš," pravi Stewart. "Maziarjeva zgodba mi je zelo blizu. Gre za osebno zgodbo z globalnim sporočilom, kaj pomeni biti svoboden."

Baharijeva zgodba je rednim gledalcem oddaje sicer znana – zaigrani reporter oddaje Daily Show je z njim namreč naredil intervju, ta pa je končal med dokazi, ki jih je iranska vlada uporabila za dokazovanje, da je Bahari vohun. Bahariju je sicer po plačani varščini Iran uspelo zapustiti oktobra 2009.

Ne spreglejte