Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
9. 1. 2017,
8.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

2

Natisni članek

Donald Trump zlati globusi Meryl Streep Morela okulisti

Ponedeljek, 9. 1. 2017, 8.12

6 let, 6 mesecev

Meryl okarala Trumpa in prejela ovacije. Tako se je odzval Trump ...

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

2

Meryl Streep so na 74. podelitvi zlatih globusov namenili nagrado za življenjsko delo, v zahvalnem govoru pa se ni mogla izogniti politiki in Donaldu Trumpu.

Legendarna igralka, ki je v svoji karieri prejela osem zlatih globusov, nominirana pa je bila kar 30-krat, Trumpa sicer ni omenila z imenom, a so vsi v dvorani vedeli, da govori o novoizvoljenem predsedniku ZDA, ki bo prisegel 20. januarja.


Preberite še:
Dežela La La veliki zmagovalec zlatih globusov

Kolegi navdušeno pozdravili Brada Pitta

S čim je nasmejal in s čim užalil Jimmy Fallon


"Hvala, združenje tujih novinarjev v Hollywoodu. Vi in vsi mi v tej sobi trenutno zares pripadamo najbolj osovraženemu delu ameriške družbe. Pomislite – Hollywood, tujci in mediji. Kdo pa smo? In kaj je Hollywood?" se je vprašala, preden je izpostavila številne tuje igralce na podelitvi. Spomnila je na to, kako se je Trump pred letom dni ponorčeval iz novinarja New York Timesa Serga Kovaleskega, ko je oponašal njegovo invalidnost. "Letos me je neka predstava res šokirala. Zasadila mi je kljuko v srce, a ne zato, ker bi bila dobra. Bila je – čeprav na njej ni bilo nič – učinkovita in je opravila svoj namen. Bil je trenutek, ko je oseba, ki je želela sesti na najvplivnejšo mesto v naši državi, oponašala invalidnega novinarja, nekoga, ki ga močno prekaša, kar zadeva privilegije ter moči, da se bori. Na neki način mi je zlomilo srce in še vedno mi ne gre iz glave, ker ni bilo v filmu. Bilo je v resničnem življenju," je povedala in dodala: "Nespoštovanje pritegne nespoštovanje."

Trump se na govor Streepove ni odzval na Twitterju, kot to običajno počne, ampak je v telefonskem pogovoru za New York Times dejal, da ni presenečen, ker so ga napadli "liberalni ljudje iz filmov", o Meryl pa je dejal, da je "ljubiteljica Hillary" (Clinton). Poudaril je, da si podelitve ter govora ni ogledal.

Svoj govor je sklenila z besedami spoštovanja za svojo pokojno prijateljico Carrie Fischer: "Kot mi je nekoč rekla moja prijateljica, draga pokojna princesa Leia: iz svojega strtega srca naredi umetnost. Hvala, prijateljica."

Po govoru, za katerega je prejela glasen aplavz, so Meryl na družbenih omrežjih pohvalili številni njeni kolegi. Ni pa manjkalo niti kritik na račun 67-letne igralke, da je bila nespoštljiva do prihajajočega predsednika ZDA.

Ne spreglejte