Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 9. 2015,
15.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Sreda, 23. 9. 2015, 15.50

6 let, 6 mesecev

"Mednarodni kriminal u iber"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ste zamudili spodletelo akcijo s področja mednarodnega kriminala v današnji epizodi Ene žlahtne štorije? To vse je šlo narobe:

Smiljan in Ibro na mejo z Italijo prineseta Marijino kuharsko knjigo, okrašeno s kamni in pobarvano na zlato, zavito v živalsko kožo. Domnevni evangelij svetega Marka bosta prevzela Anica in Žare, medtem pa jih opazuje tajni agent Cerkve, Gušto:

A tik pred predajo Smiljan z električnim paralizatorjem napade Žareta in svojim sposobnostim primerno z električnim tokom strese Ibra. Zaklad pobere Gušto in zbeži.

V župnišču je medtem Bonifacij v nemilosti, saj okoli hodi z odtisom Adelininih ustnic na licu. Ko to vidi škof, mu takoj zagrozi, da bo o tem poročal Vatikanu, zato ga Bonifacij roti, naj nikar:

Vmes mladi up župnije in tajni agent cerkve Gušto prinese domnevni zaklad, vendar pa škof takoj po odprtju knjige ugotovi, da je to le kuharska knjiga.

Bonifacij ob branju ugotovi, da iz nje črpa Marija, kar pomeni, da gre res za "zlata vredno" knjigo. Marija, ki ji je Zorica povedala, da sta se Adelina in župnik poljubila, od skrbi ne more niti lupiti krompirja:

K njej pride Zala in ji zaupa, da se ji zdi, da jo Gušto osvaja, a ji Marija ne verjame, saj je prepričana, da se Guštu obeta svetla prihodnost v vlogi župnika, morda celo papeža, zagotovo pa vsaj škofa.

Ibro medtem pokliče inšpektorja Zelnika in mu razloži, da je njuna akcija propadla. Vmes se zaleti v Zalo in vzklikne: "Mednarodni kriminal u iber!"

Zala in Maja ugotavljata, da se je zmešalo še zadnjemu normalnemu moškemu na Grediču, Ibru, in da se vsem dogaja več kot njima, čeprav je Zala razpeta med Guštom in Tonijem, Maja pa je Žana poslala stran:

Gušto se po neuspeli akciji v vlogi tajnega agenta Cerkve spet poda na kolena in bogu obljubi, da bo naredil vse, kar je potrebno, poročil Zalo in našel zaklad.

Bonifacij pa dojame, da ga Adelina spravlja v preveliko skušnjavo, zato se odpravi k Bertu in ga posvari pred njuno skupno prijateljico, češ da je pokvarjena in da se igra z njima. Berto opozorila ne sprejme najbolje:

Smiljan medtem s pomočjo traktorja, ki je boljši od patrie, in s tekom skuša ujeti Danico in Žareta. Pot jima prekriža na cesti:

Ne spreglejte