Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 7. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

TViN Igra prestolov TV-serija televizija film HBO zmaji priporočila Telekom Slovenije DKino

Petek, 21. 7. 2017, 14.00

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Leti, leti, leti … zmaj! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
TV-priporočila: Zmaji

Ob veličastni vrnitvi Igre prestolov na male zaslone smo za vas poiskali še druge TV-vsebine z malo bolj in malo manj prijaznimi letečimi bajeslovnimi bitji, ki bruhajo ogenj. Ti bodo poskrbeli, da bo letošnje poletje še posebej vroče.



Neskončna zgodba 2 (Neverending Story 2, 1990)

TV-priporočila: Zmaji | Foto:

V nadaljevanju pravljične zgodbe, ki je osvojila ljubitelje pravljic in fantazije po vsem svetu, se mali Bastian spet odpravi v magično kraljestvo Fantazija, kjer bo skušal premagati zlo, ki želi nadvladati dobro.

Bo dečku uspelo zbrati pogum v sebi, da se bo postavil po robu nepridipravom? Na srečo mu bo znova priskočil na pomoč prijazen kuža-zmaj, s katerim sta kos še tako težavnim izzivom.

V soboto, 15. 7., ob 13.15 na Kanal A.*

Pete in njegov zmaj (Pete's Dragon, 2016)

Bryce Dallas Howard in Robert Redford v Disneyjevi domišljijski pustolovščini o prijateljstvu med desetletnim osirotelim dečkom in prijaznim zmajem.

Se sprašujete, zakaj je zmaj Elliot kosmat? Režiser in soscenarist filma David Lowery je pojasnil, da je želel ustvariti zmaja, ki bi ga gledalci želeli objeti. Zmaji iz Igre prestolov so po njegovem mnenju "kul", hkrati pa tudi luskasti in hladni. Tako, zdaj veste.

V ponedeljek, 17. 7., ob 14.05 na HBO 2 in v petek, 28. 7., ob 13.35 na HBO 3.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Čarovnija spečega zmaja (The Dragon Spell, 2016)

TV-priporočila: Zmaji | Foto:

Mali Niki želi postati lovec zmajev po vzoru očeta Cirila, ki je pošast nekoč že premagal. Ko čarovnik Adler zagleda Rdeči komet, ki s seboj nosi moč, da prek čarobnega cveta oživi nevarnega zmaja, prosi Cirila, da se znova odpravi rešit deželo.

Niki se mu skrivaj pridruži na pustolovščini, a se znajde ujet v čarobnem svetu. Bo mladi pustolovec znal sam rešiti svojo deželo?

Sinhronizirana različica filma je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Zmajevo srce (Dragonheart, 1996)

Zgodba govori o pustolovščinah pogumnega viteza Bowena (Dennis Quaid) in njegovega spremljevalca, ogromnega zmaja Draca (temu je glas posodil Sean Connery). Bowen in Draco morata združiti moči v boju proti tiranskemu vladarju Einonu, s katerim sta oba usodno povezana.

Film Roba Cohena (Hitri in drzni) vas bo navdušil z obilico akcije, humorja, romantike in osupljivih posebnih učinkov – ne pozabite, pisalo se je leto 1996 –, ki so ustvarjalcem prinesli nominacijo za oskarja.

V petek, 21. 7., ob 21. uri na Kanal A.*

Zmajevo srce 3: Čarodejev urok (Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse, 2015)

TV-priporočila: Zmaji | Foto:

Mladi oproda Gareth išče padli komet, v katerem se menda skriva zlato, vendar namesto tega najde zmaja Draga. Potem ko mu ta reši življenje, se njuni usodi ključno prepleteta in skupaj bosta morala premagati zlobnega čarodeja.

To, da na malih zaslonih nismo našli drugega dela Zmajevega srca, naj vas ne moti, saj je za vso družino primeren Čarodejev urok prequel oziroma preddel uspešnice iz leta 1996.

V nedeljo, 23. 7., ob 15.50 na HBO 2.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Trilogija Hobit

Peter Jackson se je po uspehu trilogije Gospodar prstanov znova vrnil v Srednji svet in po priljubljenem romanu J. R. R. Tolkiena posnel še eno domišljijsko trilogijo.

Zgodba je postavljena v čas pred dogodki iz Gospodarja prstanov in spremlja izvirno dogodivščino mladega hobita Bilba Bisagina v podobi Martina Freemana.

Ta se po naročilu čarovnika Gandalfa in v družbi trinajstih škratov pod vodstvom neustrašnega Thorina odpravi proti Samotni gori, kjer se mora najprej zoperstaviti zlobnemu zmaju Smaugu (temu je glas posodil Benedict Cumberbatch), v sklepnem delu trilogije pa se udeleži še epske bitke petih vojska.

Trilogijo Hobit si lahko ogledate v videoteki DKino.

George in zmaj (George and the Dragon, 2004)

TV-priporočila: Zmaji | Foto:

Mladi angleški vitez George (James Purefoy), ki ga preganjajo spomini na dogodke v Palestini, se namerava ustaliti na severu Anglije, ki ji vlada prijazni kralj Edgaar.

Ko George prispe na cilj, izve, da je izginila kraljeva hči, princesa Lunna (Piper Perabo). Skupaj z Edgaarjevim zvestim služabnikom Elmendorfom se George odpravi iskat princeso in tako počasi odkriva razloge za njeno izginotje.

V filmu, ki ga je navdahnila legenda o svetem Juriju, igrajo še Patrick Swayze, Val Kilmer in Michael Clarke Duncan.

V soboto, 15. 7., ob 9.41 na HRT 2.**

Igra prestolov (Game of Thrones, 2011–)

Najbolj gledana serija v zgodovini programa HBO ter vsesplošni svetovni fenomen, z emmyjem za najboljšo dramsko serijo nagrajena Igra prestolov, se je vrnila na male zaslone z novo sezono prevar in spletkarjenja, časti in plemenitosti ter osvajanj in zmagoslavja, z njo pa so se vrnili tudi … zmaji!

Nove epizode 7. sezone Igre prestolov: vsak ponedeljek ob 3. in 20. uri na HBO.*
Nove epizode Igre prestolov bodo še isti dan dostopne tudi prek storitev videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand, tam pa si lahko ogledate tudi vse prejšnje epizode omenjene serije.

Zmajček Kokos (Der kleine Drache Kokosnuss, 2014)

TV-priporočila: Zmaji | Foto:

Mali zmajček Kokos ni opravil izpita letenja in ne sme na izlet, ki ga organizira njegov razred. Kot da to ni dovolj, ga zadolžijo za čuvanje nasada ognjene trave, ki zmajem daje edinstveno moč.

Čeprav bo Kokos vložil veliko truda v nalogo, se ta ne bo izšla po načrtih. Toda vse to zaradi njegovega velikega zmajskega srca.

Sinhronizirana različica filma je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Dekle z zmajskim tatujem (Män som hatar kvinnor, 2009)

Tokratna TV-priporočila končujemo z enim najboljših evropskih trilerjev tega tisočletja. V njem sicer ne nastopajo zmaji, zato pa imata glavna protagonista opravka z nič manj nevarnimi, človeškimi pošastmi.

Film Dekle z zmajskim tatujem – prvi del švedske trilogije, ki so jo posneli po romanih pokojnega novinarja in pisatelja Stiega Larssona – sledi novinarju Mikaelu Blomkvistu (Michael Nyqvist), ki raziskuje skrivnostno izginotje mlade ženske, za katero že skoraj štirideset let ni sledi.

Na pomoč mu priskoči Lisbeth Salander (Noomi Rapace) – težavno dekle s tetovažami in piercingi, a izredna raziskovalka in najboljša hekerica v državi. Skupaj odkrijeta srhljivo družinsko skrivnost, povezano s številnimi grozljivimi umori.

Trilogijo Millennium (to sestavljata še filma Dekle, ki se je igralo z ognjem in Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo) si lahko ogledate v videoteki DKino.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
HRT 2** 706 DA
Kanal A 8 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

**Program nima slovenskih podnapisov.


Ne spreglejte