Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 3. 2017,
10.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Planet TV Anja Ciglarič Jasna Kuljaj 2 na 2 kviz dan žena osmi marec

Sreda, 8. 3. 2017, 10.26

6 let, 6 mesecev

Dobrodelni kviz 2 na 2

Kdo bo pokazal več znanja, Jasna Kuljaj ali novinarka Planet TV?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
dobrodelni kviz 2 na 2 | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Danes bo na sporedu Planet TV prav poseben kviz 2 na 2, v katerem se bodo znani obrazi potegovali za zmago in nagradni sklad 500 evrov, ki ga bodo namenili v dobrodelne namene.

Voditeljica Jasna Kuljaj, ki je v tekmo 2 na 2 zvabila brata Aleksandra, in novinarka oddaje Planet Danes Anja Ciglarič, ki je za pomoč pri iskanju odgovorov prosila prijateljico Janjo Deutschmann, bosta svoje znanje uporabili za dobro delo. Zmagovalni par bo namreč 500 evrov, kolikor tokrat znaša nagradni sklad, namenil izbrani dobrodelni organizaciji. Jasna Kuljaj bo v primeru zmage denar namenila Hiši zavetja Palčica, Anja Ciglarič pa programu Botrstvo Zveze prijateljev mladine Moste-Polje.

"S 500 evri bi lahko pomagala najmanj šestnajstim otrokom"

"Stiske ljudi, še posebej pa stiske otrok, me prizadenejo. Statistika pri nas je zastrašujoča. V Sloveniji je revnih že 54 tisoč otrok. Malo sem preračunala in ugotovila: če je v vsakem razredu 20 otrok, bi z njimi lahko napolnili kar 2.700 razredov. Grozno. Botrstvo pa pomaga pet tisoč otrokom z mesečno finančno pomočjo 30 evrov. S 500 evri bi tako lahko pomagala najmanj šestnajstim. Čeprav je tak znesek le kaplja v morje, poznam nekaj ljudi, ki dobivajo pomoč, in vem, da je s temi 30 evri njihov vsakdan vsaj malo lažji. Težko si je predstavljati, kakšno srečo lahko 30 evrov nariše na obraze otrok in njihovih staršev," je pred kvizom povedala Anja.

Anja Ciglarič bo v primeru zmage nagrado donirala projektu Botrstvo. | Foto: Planet TV Anja Ciglarič bo v primeru zmage nagrado donirala projektu Botrstvo. Foto: Planet TV

Pomoč najmlajšim, ki živijo v nemogočih družinskih razmerah

Jasna pa se je za Palčico odločila, ker je njihovo poslanstvo resnično plemenito, saj nudijo pomoč najmlajšim, ki živijo v nemogočih družinskih razmerah. To je najbolj ranljiva populacija in mislim, da je najbolj treba pomagati ravno njej, je povedala.

Skozi zahteven in hkrati zabaven labirint vprašanj, ki bodo tokrat tematsko obarvana – oddaja bo na sporedu ob dnevu žena ,– bosta krmarila oba voditelja, Boštjan Klun in Žiga Gombač. Kviz 2 na 2 bo kot vsak delovnik na sporedu ob 18.15.

In ne pozabite, vsakokrat se lahko za nagrado v kvizu potegujete tudi gledalci, pravilen odgovor na uganko, ki so jo ustvarjalci kviza sestavili samo za vas, vam lahko prinese prikupne praktične nagrade.
Ne spreglejte