Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2017,
14.35

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Natisni članek

Morela okulisti laserska odprava dioptrije wavefront advertorial

Četrtek, 2. 2. 2017, 14.35

2 meseca, 1 teden

Personalizirana laserska odprava dioptrije

Vsebino omogočajo Morela okulisti
Morela okulisti

Laserska odprava dioptrije, popolnoma prilagojena vašemu individualnemu očesnemu odtisu, ni znanstvena fantastika. Z uporabo najsodobnejše tehnologije jo opravljajo tudi v očesnem centru Morela okulisti.

Očesu najbolj prilagojeno lasersko odpravo dioptrije, ki omogoča tudi najbolj popoln in oster vid, dosežemo, kadar laserske posege kombiniramo z optimizacijo Wavefront in z najnovejšo topografsko analizo očesa 3D s sistemom Contoura Vision.

Naročite se na brezplačni pregled in se o možnostih odprave dioptrije posvetujte z zdravniki v kliniki Morela okulisti.

Poseg, prilagojen očesnemu odtisu

Dioptrijo pri laserskem posegu odpravimo z laserjem Excimer, s katerim gladimo površino roženice. Tudi če imata dve osebi enako dioptrijo, se njune oči razlikujejo glede na optične nepravilnosti (aberacije), kot so na primer nepravilne dolžine zrkla, nepravilna ukrivljenost roženice ali nepravilno uklanjanje svetlobe v očesu. Te nepravilnosti povzročajo slabšo vidno ostrino, slabšo kontrastnost vida in neželene vizualne pojave, kot sta sij ali bleščanje.

Optične aberacije izmerimo z dvema postopkoma. Najprej opravimo analizo Wavefront, ki odkrije tudi kompleksnejše nepravilnosti roženice, potem pa še topografsko analizo očesa 3D. Ta z istočasnim merjenjem na 22 tisoč točkah očesa v manj kot eni sekundi izvede najbolj natančno analizo očesne površine. Tako dobimo natančno meritev individualnega očesnega odtisa, ki je pri vsakem posamezniku drugačen.

Podatke o očesnem odtisu potem vnesemo v laser Excimer in temu popolnoma prilagodimo postopek glajenja roženice. Tako poleg kratkovidnosti, daljnovidnosti in astigmatizma (cilindrov) na očesu odstranimo tudi vse optične aberacije.

Morela | Foto:
Čeprav uporaba analize Wavefront in topografije 3D pri laserski odpravi dioptrije nista pogoj za povrnitev vidne ostrine, pa ravno zaradi upoštevanja vseh individualnih nepravilnosti na očesu zagotovo omogočita najvišjo stopnjo kakovosti in kontrastnosti vida po posegu.

Novo: najsodobnejša topografija 3D vključena v ceno posega

Z najnovejšo tehnologijo Contoura Vision 3D topografijo vedno naredimo v kombinaciji z analizo Wavefront, to pa lahko uporabimo pri vseh metodah laserske odprave dioptrije, torej pri metodi iLASIK, LASIK in LASEK. Kljub dodatni analizi, ki še izboljša natančnost glajenja roženice, pa cene posega z analizo Wavefront ostajajo nespremenjene.

Naročite se na brezplačni pregled in se o možnostih odprave dioptrije posvetujte z zdravniki v kliniki Morela okulisti.

V očesnem centru Morela okulisti za lasersko odpravo dioptrije uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo in so v Sloveniij prvi center za lasersko odpravo dioptrije z akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commision International.

Ne spreglejte