Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 1. 2015,
10.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rosamund Pike Ni je več David Fincher

Sreda, 7. 1. 2015, 10.23

8 let

Film Ni je več navdihnila pokojna članica družine Kennedy

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lik Amy, ki ga je v filmu Ni je več odigrala Rosamund Pike, je režiser David Fincher gradil na pojavi Carolyn Bessette-Kennedy, ki je leta 1999 tragično umrla v letalski nesreči.

Ni je več je bila lani najbolje prodajana knjiga v Sloveniji, pa tudi eden najbolj priljubljenih filmov lanskega leta, ki ga je na veliko platno po romanu Gillian Flynn postavil režiser David Fincher. Lik psihopatske Amy Dunne, enega najbolj srhljivih ženskih likov lanskega leta, je upodobila Rosamund Pike, ki je v intervjuju za Vanity Fair povedala, da je vedenje svojega lika po nasvetu režiserja gradila na pojavi Carolyn Bessette-Kennedy.

Amy Dunne je v romanu in knjigi mojstrica igre in manipuliranja z drugimi, na prvi pogled pa deluje hladno in krhko. Rosamund Pike je zato med pripravo na vlogo naštudirala podobe Carolyn Bessette, ko je bila stara 20 let, in kakšna je postala, ko se je poročila z Johnom Fitzgeraldom Kennedyjem mlajšim, sinom predsednika Johna F. Kennedyja. "Samo sebe je izoblikovala, se ponovno izumila in postala druga persona. Tukaj smo začeli" je o Carolyn, ki so jo po poroki z mladim Kennedyjem številni primerjali z njeno taščo Jackie Kennedy, za revijo povedal režiser Fincher.

Rosamund Pike si je za vlogo naročila stare izvode revije Vanity Fair, v katerih so bile fotografije Carolyn, poiskala je posnetke njenih intervjujev in poskusila ujeti način njenega govora. Carolyn se je za igralko izkazala kot velika uganka, kar ji je ustrezalo, saj je tudi Amy Dunne za ljudi okoli nje uganka.

Carolyn Bessette-Kennedy je, tako kot nekateri drugi člani rodbine Kennedy, umrla tragično. Skupaj z možem in sestro je namreč umrla v letalski nesreči leta 1999, ko je letalo, ki ga je pilotiral njen mož, strmoglavilo zaradi pilotove napake.

Ne spreglejte