Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 3. 2014,
18.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

film Harry Potter scenarij

Nedelja, 30. 3. 2014, 18.47

7 let, 12 mesecev

Fantastična bitja avtorice J. K. Rowling bodo trilogija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nov film, ki temelji na delu britanske avtorice J. K. Rowling Fantastična bitja in kje jih najti, bo dejansko trilogija.

To je v intervjuju za The New York Times razkril predsednik studia Warner Bros. Pictures Kevin Tsujihara.

Pred meseci je Tsujihara sicer dejal, da upa, da se bodo Fantastična bitja in kje jih najti (Fantastic Beasts and Where to Find Them) razvila v potencialno uspešno filmsko franšizo (z več filmi), zdaj pa so se odločili, da bodo posneli "samo" trilogijo s "tremi megafilmi".

Fantastična bitja in kje jih najti je dejansko učbenik, ki ga je v prvem letniku uporabljal Harry Potter na akademiji za čarovnice in čarovnike Bradavičarki. Spisal ga je čarovniški zoolog Newton Artemis Fido Scamander - Newt, ki bo tudi osrednji lik filmske trilogije. Knjiga vsebuje številna magična bitja, od katerih se nekatera pojavijo tudi v filmih o Harryju Potterju.

Čarovniško obarvana zgodba Fantastičnih bitij, ki ni ne Potterjeva predzgodba ne njegovo nadaljevanje, temveč čisto originalna zamislica, je postavljena v New York, v čas 70 let pred prihodom Harryja Potterja in njegovih prijateljev. Torej filmskega Potterja Daniela Radcliffea v filmih zagotovo ne bomo videli.

Scenarij za vse tri filme na željo studia Warner Bros. (pa tudi nje same) piše avtorica sama J. K. Rowling. To bo njen scenaristični debi. V sodelovanje naj bi jo prepričal prav Tsujihara. "Če rečem, da je on odgovoren za nastanek Fantastičnih bitij, ne gre za prazno govoričenje, temveč čisto resnico," je dejala Rowlingova.

"Peljal me je na večerjo, nato pa me je še enkrat poklical. To me je spodbudilo, da sem v roke vzela osnutek, za katerega sem mislila, da bo končal kot spominek za moje otroke, ter se lotila predelave," je še pojasnila pisateljica.

Rowlingova je svojo zadnjo, sedmo knjigo o Harryju Potterju izdala leta 2007. Izjemno uspešna knjižna serija je izhajala pod okriljem založbe Bloomsbury v Veliki Britaniji in pri založbi Scholastic v ZDA.

Kdaj bo premiera prvega od načrtovanih treh filmov, še ni znano.

Ne spreglejte