Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 7. 2012,
18.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 7. 2012, 18.52

7 let, 12 mesecev

Evan Peters: perverzni morilec ali le ranjeni mladenič?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Petindvajsetletnik je v seriji American Horror Story upodobil na pogled prijetnega mladeniča, ki je obenem sposoben okrutnih reči, tudi množičnega morjenja.

"Spomnim se, da sem si mislil, kako je lik kul – nikoli ne veš, kdaj te bo poljubil ali pa ubil," je o svojem najbolj znanem liku v enem od intervjujev povedal mladi Evan Peters. Petindvajsetletni igralec si je veliko pozornosti pridobil z upodobitvijo zlobnega, a precej enigmatičnega Tata Landgdona televizijski seriji American Horror Story, nominirani za emmyja. Tate velja za psihotičnega množičnega morilca, obenem pa se zdi ranljiv in sočuten. Preganja ljudi okoli sebe, hkrati pa se mora spopadati s svojo bolečo preteklostjo – njegova nasprotujoča si narava zariše vprašanje, ali gre za hudobneža ali žrtev. Ima osebne težave ali je preprosto samo zloben?

"Pisci scenarija ga po svoje obravnavajo kot prijetnega fanta," razmišlja Peters. "Prijetnega, normalnega, očarljivega fanta, čigar čustva se lahko hitro ranijo – gre za precej človeški lik, tako so ga ustvarili. Hkrati gre tudi za osebo, ki pobija in počne zlobne stvari. Z njim sočustvuješ, skrbi te zanj, po drugi strani pa te njegova dejanja zmedejo, ne veš, kaj bi si mislil. Njegov lik je zarisan zelo dobro."

"Gre za precej noro izkušnjo" Serija sicer pripoveduje o družini, ki se po kriznem obdobju iz Bostona preseli v Los Angeles. Dom si želi ustvariti v velikem, skorajda sto let starem dvorcu, a se izkaže, da v njem straši …

Petersu uspe razdvojenega mladeniča upodobiti zelo slikovito, naravno in prepričljivo. Kot pravi sam, velik odstotek navdiha izvira iz njegovih življenjskih izkušenj. "Gre za precej noro izkušnjo, veliko sem se naučil o tem, kako odigrati prava čustva. Hkrati je bilo tudi zelo zabavno."

Petindvajsetletnik prihaja iz St. Louisa v zvezni državi Misuri, z igranjem pa se je srečal v Michiganu, kamor se je preselil, ko je oče tam dobil službo. "Poleti nisem imel kaj početi, zato sem se vpisal na svoj prvi dramski tečaj." Igranje je nadaljeval tudi v srednji šoli. Pravzaprav se je z materjo v želji po igralski karieri takoj po prvem letniku preselil v Kalifornijo. "Mami se je ponudila, da gre z mano, to je bilo čudovito dejanje. Danes se zavedam, da je bilo to od mene precej sebično in da je vse skupaj precej žalostno. Starši se niso ločili, velik del zakona so zaradi tega živeli ločeno – oče v Michiganu, mama v Kaliforniji. Za to se počutim krivega. Ta občutek sem s pridom lahko prenesel tudi v Tatov lik."

Videli smo ga tudi v Pisarni Mladeničev preboj v svet filma se je z dramo Clipping Adam zgodil leta 2004, od takrat pa ga je bilo mogoče videti tudi v lepem številu televizijskih serij, med drugim tudi v One Tree Hill, v delu Zdravnikove vesti, Mentalista, Šepetalke duhov, v Pisarni pa je upodobil Luka Cooperja, nečaka protagonista Michaela Scotta. Spomnite se ga morda tudi kot Toda v akcijski komediji Kick-Ass.

Igralec, ki je sicer na novo začel odkrivati ljubezen do igranja klavirja, kar naj bi ga pomirjalo, je med snemanjem serije American Horror Story najbolj užival v igranju najbolj napetih in akcijskih scen. "Precej kul je bilo, ko me je nabutal Teddy (Sears). Čudovito je bilo tudi, ko sem lahko pokončal iztrebljevalca – zdi se mi zelo zanimivo, kako se je mogoče vživeti v tovrstno vlogo. Mora se ti malce zmešati, v sebi moraš najti bes, ki ga nato na varen način projiciraš v svojo igro."

In kje bomo lahko Evana Petersa videli v prihodnosti? V fazi postprodukcije je že komedija Adult World, v kateri je zaigral ob Johnu Cusacku in Emmi Roberts, pa tudi drama Truck Stop, v kateri je prevzel glavno vlogo. Ob njem bo mogoče videti tudi Juno Temple.

Ne spreglejte