Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
13.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ena žlahtna štorija Igra prestolov Veliki pokovci Prijatelji

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 13.09

8 let

Ena žlahtna štorija premagala Igro prestolov

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Sloveniji je najbolj priljubljena televizijska serija domača Ena žlahtna štorija, na drugo mesto pa se je uvrstila Igra prestolov. V Sloveniji sicer najraje gledamo ameriške televizijske serije.

Agencija za raziskave GfK Slovenija je pri slovenskih gledalcih in gledalkah preverila, katere televizijske serije najraje gledajo. Čeprav ne preseneča, da so med najbolj priljubljenimi ameriške, pa se je na prvo mesto vendarle uvrstila serija iz domače produkcije.

Ena žlahtna štorija, katere prvo sezono so snemali in predvajali na Planet TV in ki se jeseni vrača na televizijske zaslone, je enako priljubljena med gledalkami in gledalci, najrajši pa jo imajo tisti, ki so stari med 41 in 65 leti.

Drugi najbolj priljubljeni seriji sta Igra prestolov in Preiskovalci na delu: NCIS, spet je priljubljena serija Prijatelji, ki je kljub temu, da so jo nehali snemati že leta 2004, še vedno redno na sporedu in tako četrta najbolj priljubljena serija slovenskega občinstva.

Prijateljem sledijo Veliki pokovci, Na kraju zločina: CSI, ter Mentalist, Zdravnikova vest in Talenti v belem. Na desetem mestu je avstrijska serija Komisar Rex, šele na enajstem mestu pa druga najbolj priljubljena domača serija, Naša mala klinika.

Pri GfK opozarjajo, da nobene od serij ni med najbolj priljubljene uvrstilo več kot 10 odstotkov vprašanih, kar pomeni, da je bil nabor priljubljenih serij precej širok, in sicer so se vprašane in vprašani spomnili na kar 260 serij.

Najbolj priljubljene so sicer kriminalne in humoristične serije, vendar pa se najbolj priljubljeni, Ena žlahtna štorija in Igra prestolov, kot romantična in fantazijska serija ne uvrščata v ta žanra.

Medtem ko je Ena žlahtna štorija približno enako priljubljena med gledalkami in gledalci, pa imajo gledalci nekoliko raje kot gledalke Igro prestolov, Velike pokovce in Kriva pota. Mlajši imajo raje Zdravnikovo vest in Igro prestolov, medtem ko priljubljenost Ene žlahtne štorije raste s starostjo občinstva.

Ne spreglejte