Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 3. 2015,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Sreda, 11. 3. 2015, 11.24

8 let

Ena žlahtna štorija: ko na plano privrejo vsa slovenska čustva (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na male ekrane danes prihaja humoristična romantična serija Ena žlahtna štorija, v kateri bomo lahko Slovenci našli mnoge življenjske zgodbe, s katerimi se zlahka poistovetimo.

Razlog za to bo preplet dogodkov, zaradi katerih bodo na plano privrela vsa slovenska čustva, saj zgodba temelji na dedovanju, ki ga spremljajo zavist, zahrbtnost, pohlep in spletke. Dogajanje se odvija na Primorskem, natančneje na prostranem posestvu družine Špacapan, ki že od leta 1715 prehaja iz roda v rod, a mu zdaj grozi, da se bo ta tradicija za vedno izgubila.

Lastnik posestva je Berto Špacapan, vdovec, čigar štiri hčere se na družinsko tradicijo, še bolj pa na načrte svojih staršev, malodane požvižgajo. Da se jim je posestvo, na katerem so odraščale, priskutilo, je v večji meri odgovorna njihova, zdaj pokojna mama Tonka, ki je bila poleg neomajne odločenosti za uveljavitev svoje volje tudi goreče verna.

Hčere, ki so se torej tudi zaradi nje več let izogibale domači vasi, se zdaj ob žalostni novici o njeni smrti vračajo na pogreb in s seboj pripeljejo tudi svoje partnerje, ki se vse dokler ne zagledajo Špacapanove posesti, ne zavedajo, da bo ena izmed hčera morda kmalu bogatejša za mamljiva dva milijona evrov.

Zaplet, ki ga je izkusila že marsikatera slovenska družina In ko sta v igri denar in dedovanje, sledijo spletke in zapleti. Eno največjih pa je zakuhala prav pokojna mama Tonka, ki je brez vednosti preostalih sorodnikov napisala oporoko, ki veleva, da bo posest po Bertovi smrti podedovala le ena hči. Tista, ki bo cerkveno poročena, po možnosti kar s sovaščanom, ta pa bo moral prevzeti tudi njen priimek. Če se to ne zgodi, bo, kot je v oporoki še zapisala Tonka, polovico posestva dobila Cerkev, polovico pa vaščani, hčeram pa ne bo ostalo nič. Da pa se je zgodba še bolj zapletla, pa je poskrbel tudi Berto, ki se je, po dolgem času znova obkrožen z vsemi štirimi hčerami, odločil, da se bo v roku enega leta upokojil, s tem pa posredno poskrbel tudi, da se bo oporoka pokojne žene uveljavila še za časa njegovega življenja. Tako bodo imele vse štiri hčerke in njihovi, z mislijo na bogastvo, ki jim leži pred nogami, očarani partnerji za izpolnitev Tonkinih zahtev manj časa, kot so se lahko nadejali. Goriška brda z dvorcem Gredič predstavljajo idilo, za katero se je vredno boriti Humoristična serija, ki je postavljena v Goriška brda, natančneje v dvorec Gredič, bo svojo premiero na malih ekranih doživela danes ob 20. uri na Planet TV, v eni sezoni pa bomo trikrat tedensko, v sredo, četrtek in petek, videli 45 nadaljevanj. Oglejte si izsek iz serije:

Poleg karikature življenjskih zgodb o dedovanju, ki zaobjema osrednji del zgodbe, pa bo nova slovenska humoristična serija pritegnila tudi s pestro igralsko zasedbo. V glavnih vlogah bodo namreč poleg Janeza Starine v vlogi očeta Berta Špacapana njegove štiri hčere upodobile Vesna Pernarčič (najstarejša hči Anica), Ana Dolinar (Eli), Medea Novak (Maja) in Ajda Smrekar (najmlajša hči Zala).

Vloge snubcev, ki bodo očarani nad priložnostjo za hiter zaslužek, pa bodo prevzeli igralci Matjaž Javšnik (igra vlogo Smiljana, Aničinega izbranca), Ranko Babič (igra vlogo Ibra, Elijinega izbranca), Stane Tomazin (igra vlogo Žana, Majinega izbranca) ter Vojko Belšak (igra vlogo Maria, Zalinega izbranca).

Ne spreglejte