Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2017,
15.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

film kino

Sreda, 10. 5. 2017, 15.15

6 let, 7 mesecev

Čakanja je konec! Kralj Artur je zavzel velika platna.

Oglasno sporočilo

Ste vedeli, da je bil prvotno v igri za Kralja Arturja Jamie Dornan, za Petdeset odtenkov sive pa Charlie Hunnam?

 | Foto:

V novi mojstrovini priznanega režiserja Guya Ritchieja - Kralj Artur: Legenda o meču - se Charlie Hunnam kot zakoniti prestolonaslednik zoperstavi Judu Lawu, da bi si nazaj pridobil krono, ki mu pripada.

 | Foto:

Kratka vsebina filma:
Arturju v otroških letih ubijejo očeta in do krone se dokoplje njegov stric Vortigern (Jude Law). Oropan tistega, kar mu pripada po rojstvu, in ne da bi se zavedal, kdo sploh je, Artur odrašča po zakotnih ulicah mesta. A ko iz kamna potegne meč, se njegovo življenje obrne na glavo in prepoznati in priznati mora lastno dediščino.

 | Foto:

Iz zakulisja:
Vsak od nas pozna legendo o kralju Arturju – ali pa vsaj tako mislimo. V rokah režiserja Guya Ritchieja je zgodba dobila sodobno ostrino. Artur je, preden postane kralj, pridanič, ki mora odkriti lastno usodo, čeprav se bojuje proti monarhiji, ki bi ji moral vladati. "Po mojem mnenju najboljše pripovedi junaka popeljejo na popotovanje, ki presega njegove omejitve in mu omogoči, da se iz svoje najosnovnejše nravi povzpne v nekoga, ki si zasluži več," je povedal Ritchie. Režiral je po scenariju, ki ga je na podlagi zgodbe Davida Dobkina in Jobyja Harolda spisal s Haroldom in Lionelom Wigramom. "V naši različici zgodbe se Arturjevo življenje začne na dnu – je razcapanček v bordelu, potika se po ulicah, uči se dvobojevanja in s pajdaši izmika roki pravice. Dejanja drugih – nekatera z dobrimi, druga s slabimi nameni – ga prisilijo, da razširi svoj pogled na to, kaj in kdo lahko postane."

 | Foto:

Charlie Hunnam, ki igra naslovnega junaka, pravi, da je Ritchie "vzel zgodbo tega klasičnega junaka in jo prilagodil novi generaciji. Naš Artur je odrasel na ulici, zna poskrbeti zase, surov je, izoblikoval si je lasten svet, v katerem je princ tatov. V nobenem primeru ni plemenita duša, ki išče razlog za svoj obstoj."

 | Foto:

Zelo zanimivo:
Preden je Guy Ritchie za kralja svojega novega filma razglasil Charlieja Hunnama, je imel v mislih drugega igralca, in sicer Jamieja Dornana, ki pa se je vlogi odpovedal. Zabavno pri vsej zadevi je to, da se je zgodila nekakšna zamenjava "vlog", saj je Charlie Hunnam dolgo časa veljal za velikega favorita za vlogo Christiana Greya v filmu Petdeset odtenkov sive, torej za vlogo, s katero je Jamie Dornan na koncu zaslovel po vsem svetu.

 | Foto:

V filmu igrajo še David Beckham, Astrid Berges-Frisbey, nominiranec za oskarja Djimon Hounsou, Aidan Gillen in Eric Bana. Ritchie režira po scenariju, ki ga je spisal sam z Lionelom Wigramom in Jobyjem Haroldom po zgodbi drugega in Davida Dobkina.

Oglejte si napovednik filma

Film si že lahko ogledate na velikih platnih, tudi v 3D-različici. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.

 | Foto:

Ne spreglejte