Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
12.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

televizija film Jean Reno pustolovščina družinski film DKino Telekom Slovenije

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 12.35

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Brata v vetru (Brothers of the Wind)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Brata v vetru

Francoski zvezdnik Jean Reno v ganljivi in čudovito posneti družinski pustolovščini o prijateljstvu med 12-letnim dečkom in mladim orlom, ki ga je starejši brat vrgel iz gnezda.

Avstrija/2016/89 min.
Režija: Gerardo Olivares, Otmar Penker
Igrajo: Jean Reno, Manuel Camacho, Tobias Moretti, Eva Kuen
Žanr: Družinska pustolovščina
Ocena IMDb: 6,9/10

12-letni Lukas z očetom prebiva visoko v avstrijskih Alpah. Vse od mamine smrti živita eden mimo drugega. Oče se ne zmore pogovarjati s sinom in preživlja dneve v gozdu, medtem ko se Lukas skrivaj vrača v zapuščeno družinsko hišo z drobci toplih spominov.

Svoje zavetje deli le z mladim orlom Abelom, ki ga je starejši brat vrgel iz gnezda. Ob pomoči preudarnega gozdarja Danzerja ga deček vzame pod svoje okrilje. Med učenjem letenja in lovljenja hrane ter podenjem s samokolnico se med njima stke močna vez.

Toda poletje se bliža koncu in čas je, da se oba spopadeta s prihajajočimi izzivi. Ali sta pripravljena na ločitev in ubiranje lastnih poti?


Brata v vetru | Foto:


"Želeli smo leteti z orlom ter ga spremljati čez vrhove Alp in skozi skalne soteske Dolomitov. Na koncu smo bili nagrajeni z neverjetnimi posnetki: poletnimi in zimskimi leti in pristanki v divjini, ki so sicer pridržani le za kralje Alp." Gerard Salmina, scenarist filma


V videoteki DKino si oglejte tudi: Bela in Sebastijan (Belle et Sébastien)

"Prijateljstvo dečka z orlom v surovih Alpah je podano kot vznemirljiva drama o odraščanju, ki hkrati posreduje znanje o živalski vrsti. Čustvena teža zgodovine in neverjetni posnetki divjine ustvarijo razburljivo mešanico, ki vzbuja naklonjenost do kralja neba na nov način." Bianka Piringer, Spielfilm.de


Brata v vetru | Foto:


Zanimivosti:

• Film Brata v vetru je bil posnet v naši bližnji soseščini, na avstrijskem Tirolskem in Koroškem ter v italijanski Južni Tirolski.

• Filmska ekipa, vključno s sokolarji in trenerji živali, je pridobivanju živalskih posnetkov posvetila tri leta. Orli so se navadili na najrazličnejše letalne naprave, ki so jih spremljale v zraku.

Ustvarjalci so razvili tudi miniaturno naglavno kamero, s katero so pridobili posnetke iz orlovske perspektive. Valitev dveh mladičev pa so več tednov snemali v ogromni ptičji kletki.

• Oba režiserja imata izkušnje s snemanjem zgodb iz naravnega in živalskega sveta. Otmar Penker je režiral večkrat nagrajena dokumentarca Prince of the Alps in Magic of the Mountains, Gerardo Olivares pa igrani celovečerec Med volkovi, v katerem je prav tako igral Manuel Camacho (Lucas).

• Film je na festivalu Griffoni 2016 prejel nagrado romy za najboljšo fotografijo.


Napovednik filma Brata v vetru:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte