Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2013,
19.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2013, 19.56

7 let, 12 mesecev

Ben Affleck bo Batman ali kako eksplodira internet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novica o tem, da se bo s Supermanom kot Batman pomeril Ben Affleck, je razburila ljubitelje superjunakov - splet so preplavili jezni komentarji, šale, memeji in celo peticija.

Vse odkar sta Warner Bros. in DC Comics na Comic-Conu oznanila, da bosta Supermana in Batmana združila v nadaljevanju filma Jekleni mož, so ljubitelji dveh morda najbolj priljubljenih stripovskih junakov ugibali, kdo si bo nadel Batmanovo masko. Medtem ko bo črko S na prsih pod režisersko taktirko Zacka Snyderja znova nosil Henry Cavill, je bilo jasno, da Christian Bale batmobila ne bo več vozil. Vse, kar je bilo stoodstotno jasno, je bilo to, da studio išče igralca, čigar "Bruce Wayne je starejši in bolj moder od Clarka Kenta, v sebi pa nosi brazgotine zrelega borca proti kriminalu". Med mogočimi kandidati so bili Ryan Gosling, Josh Brolin in Joe Manganiello.

Toda glej ga zlomka! Svet je, meni nič tebi nič, preplavila novica, da se je studio odločil za Bena Afflecka, na spletnih omrežjih in blogih pa je nemudoma sprožila val komentarjev in zgražanj, nekateri so celo vklopili svojo "umetniško" žilico in se začeli poigravati s fotošopom in memeji.

Bat Affleck? "Po Christianu Balu? To je preprosto … Narobe. Mar ni bila lekcija z Valom Kilmerjem in Georgeem Clooneyjem dovolj? Uspešen Batman potrebuje karakternega igralca, ne hollywoodske zvezde," se glasi eden od komentarjev pod objavo novice na Facebooku spletne strani Mashable, še eden od številnih pa: "Ga lahko zdaj kličemo Bat Affleck?" Spet drugi zbadljivo sprašujejo, ali Kevin Costner za to vlogo nima časa, nekateri pa v šali navijajo za Steva Buscemija.

Posmeh je kakopak navzoč tudi pri tistih, ki se sprašujejo, ali to pomeni, da bo novi Robin Matt Damon, Catwoman pa njegova nekdanja romanca Jennifer Lopez – čeprav je Affleck že več let poročen z Jennifer Garner … Vse skupaj je pripeljalo celo tako daleč, da so na spletni strani Change.org začeli peticijo, s katero bi Afflecku to vlogo odvzeli. Mimogrede, Change.org je spletna stran, ki stremi k problematiziranju resnih svetovnih vprašanj …

Med argumenti, ki nasprotujejo o odločitvi družbe Warner Bros, je tudi Affleckov poraz izpred desetih let, ko se je precej neuspešno prelevil v stripovskega superjunaka, ki sliši na imel Daredevil – po drugi strani pa morda ravno ta neuspeh zagotavlja, da se Affleck zaveda tveganja, ki ga prinaša vloga Batmana. Če ne drugega, se je te lekcije naučil vsaj od svojega kolega Clooneyja, tistega, ki je tako ponosno nosil Batmanove bradavičke.

Nihče ne bo Christian Bale Negativen množični spletni odziv je bilo mogoče skorajda pričakovati – in to ne glede na to, katerega igralca bi studio izbral. Christian Bale je v Nolanovi trilogiji namreč navdušil tako kritike kot gledalce, s tem pa svojemu nasledniku pustil težko nalogo. Če bi Affleck menil, da temu ni kos, vloge verjetno ne bi sprejel …

In čeprav je Affleck v svoji karieri doživel kar nekaj vzponov in padcev – ste videli film Gigli? – je v zadnjih letih dokazal, da je izredno nadarjen in sposoben igralec, s filmi Mesto, Zbogom, punčka in seveda Misija Argo pa tudi režiser. Lani mu je Warner Bros. ponudil režijo filma Justice League, prav tako zasnovanega na stripih DC Comics, a je Affleck delo zavrnil. Zakaj? Pravi, da je zaprisežen oboževalec stripov – morda se mu je ravno zaradi tega projekt zdel prezahteven? Po drugi strani pa: kateri oboževalec stripovskih junakov ne bi sanjal o tem, da bi si nadel Batmanov kostum? Vozil batmobil? Se tepel s Supermanom?

Čeprav se novica o tem, da bo Batman Ben Affleck – oprostite, Bat Affleck – sprva zdi smešna, vendarle obstaja verjetnost, da bo 41-letni igralec poskrbel za Batmana, nad katerim ne bomo negodovali. Vsekakor pa zna zanimanje za to, kako se bo odrezal, v kinematografe privabiti še več gledalcev – premetena marketinška poteza?

Ne spreglejte