Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 7. 2016,
13.11

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča SID banka

Foto: Thinkstock

Natisni članek

obnova kredit okna advertorial

Torek, 12. 7. 2016, 13.11

2 meseca, 2 tedna

Zdaj je čas za menjavo oken: kako izbrati najboljša?

Vsebino omogoča SID banka

Foto: Thinkstock

Obnova hiše | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Da bi z obnovo dosegli popolno udobnost bivanja, kjer je ključnega pomena predvsem energijska učinkovitost, moramo v prvi vrsti razmisliti o menjavi starih oken. Toda kako izbrati takšna, ki vam bodo služila več let?

Še preden se boste lotili obnove fasade in izolacije, je priporočljivo, da se lotite še ene investicije: menjave oken. Stara okna namreč povzročajo nepopravljivo škodo vašemu bivalnemu okolju, energijske izgube so ogromne, posledično tudi mesečni stroški.

Nakup novih oken je investicija za več desetletij

V poplavi različnih ponudnikov kakovostnih oken se potrošniki težko znajdejo, zato smo za vas pripravili štiri nasvete, ki vam bodo pomagali pri izbiri.

Večno vprašanje: PVC, lesena ali aluminijasta? Strokovnjaki svetujejo, da pri obnovi stanovanjskih prostorov raje izberemo PVC ali lesena okna, saj zagotavljajo manjše toplotne izgube kot aluminijasta.

Kakšna naj bo toplotna prevodnost? Parameter, ki določa dobro toplotno prevodnost, je 1,00 W/m2K. Ta koeficient določa, koliko energije izgubljamo na kvadratni meter površine okna. Če razmišljate o pasivni hiši, pa morate ta koeficient prepoloviti.

Dvo- ali trislojna okna? Trislojna okna so bolj izolativna, vendar hkrati prepuščajo manj svetlobe. Kakovostna dvoslojna okna bodo ob dobri izolaciji fasade popolnoma zadovoljila vaše potrebe po energijski učinkovitosti doma, naj pa vam pri tem pomagamo še z namigom, da lahko za severne dele hiše izberete trislojna, za sončne, torej južne, pa dvoslojna okna.

Ključnega pomena je tudi montaža. Ne samo izbira ustreznih materialov, pri nakupu morate imeti v mislih tudi strokovno izvedbo menjave oken. Prav neustrezno znanje in slaba montaža sta pogosto razlog za neučinkovito izrabo prednosti, ki jih imajo nova okna.

Obnova hiše | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kako se lotiti obnove hiše?

Ko boste načrtovali obnovo svojega doma, imejte vedno v mislih, da je delo, ki ga boste opravili danes, vaša investicija v dobro počutje. Ne varčujte pri izbiri materialov, ki bodo vašo hišo spremenili v varčen in topel dom, v katerem vas pozimi ne bo zeblo, poleti pa ne bo pasje vroče.

Vrstni red obnove hiše:

1. zamenjajte dotrajana okna,

2. obnovite fasado in poskrbite za ustrezno izolacijo,

3. zamenjajte in izolirajte streho.

 

Finančna pomoč, ki vam bo uresničila sanje

Z ugodnim kreditom do toplega doma brez energijskih izgub. | Foto: Thinkstock Z ugodnim kreditom do toplega doma brez energijskih izgub. Foto: Thinkstock

Da bi bil vaš prvi korak do odlične energijske prenove nekoliko lažji, bodo poskrbeli v Hranilnici LON, Gorenjski banki in Abanki, saj so pripravili ugodne pogoje za posojilo. Fizičnim osebam bodo financirali do 30 tisoč evrov naložbe v energijsko bolj učinkovit dom in jim s posojilom pokrili celotno naložbo. Upravnikom stavb oziroma stanovanjski skupnosti/združenju etažnih lastnikov bodo financirali do 150 tisoč evrov naložbe.

Kako do ugodnega kredita?

Poiščite najbližjo poslovalnico (Hranilnica LON, Gorenjska banka, Abanka) za eko kredit  SID banke in se dogovorite za termin sestanka, kjer vam bodo bančni strokovnjaki najbolje svetovali.

Vas zanima še več? Preverite tukaj in si zagotovite kredit, ki vam bo omogočil uresničitev sanj.

Kakšni so vaši načrti glede obnove stanovanja?

Vsem, ki boste izpolnili kratko anketo, bomo v zahvalo podarili manjšo pozornost SID Banke.

 
Ne spreglejte