Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 3. 2009,
10.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 26. 3. 2009, 10.30

8 let

Varčna preureditev stanovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vaš dom bi nujno potreboval izboljšanje, vaša denarnica pa … prav tako. Nikar ne odlašajte in ne čakajte na boljše čase.

Pomlad je tu in kaj je lepšega, če s pomladjo vaše stanovanje zažari v novih barvah, preureditvi in kreativnosti. Kako boste stanovanju popolnoma preuredili, ne da bi vas zato bolela denarnica?

Poživite stene

Stene so platno vašega doma in ena največjih sprememb se zgodi, če stene samo prebelite v drugi barvi. Seveda pa stene lahko uporabite zelo drzno. Za resnično drugačen videz uporabite tapete. Ja, vemo, da so tapete drage, vendar kdo pravi, da potrebujete več, kot eno samo rolico. Preprosto s tapeto samo naredite nekatere poudarke: lahko jo razrežete in različne geometrične like polepite po beli steni ali pa po sredini stene vertikalno ali horizontalno nalepite eno samo rolo tapet, ki bo optično razdelila steno. Prav tako lahko iz ostankov ali prodajnih vzorcev naredite patchwork na eni od sten. Gotovo bo vsak opazil, da je vaše stanovanje drugačno. Zelo ugodna rešitev so tudi stenske nalepke, ki jih zlahka namestite in tudi odstranite.

Razstavite svoje umetnine

Pustite drage slike. Svoja umetniška dela razstavite v starih okvirjih. Imate doma polno starih okvirjev, vendar se vam zdi, da so tako različni, da gotovo ne gredo skupaj? Nič hudega. Izberite eno ali dve barvi in jih pobarvajte. Nato razstavite fotografije, slike, ki so jih narisali vaši otroci, lepljenke, pesmi, ki so vam pri srcu ali vanje preprosto nalepite spominke s potovanj.

Prestavite pohištvo Čisto resno, prestavite zofo na sredino prostora, odmaknite manjše kose od sten, prestavite predalnike iz dnevne sobe v spalnico ali obratno. Poigrajte se z novimi možnostmi. Stanovanje bo gotovo videti popolnoma drugače. In nenazadnje – znebite se kakšnega kosa, ki vam že od vsega začetka ni všeč ali pa ga vsaj prebarvajte.

Po ideje v klet ali na podstrešje Starši, babice, tete, daljno sorodstvo ali celo vi sami skrivate v teh prostorih veliko zakladov, na katerih se nabira prah in žalostno propadajo. Malo obdelave, malo barve in imeli boste starinski kos, ki bo lepšal stanovanje. Splača se pogledati tudi po kosovnih odvozih.

Lotite se sami

Zavihajte rokave in se dela lotite sami: sami zašijte zavese iz blaga, ki ste ga dobili v diskontu, pričvrstite police, barvajte in prenavljajte pohištvo … Skratka, ne kupujte ničesar, kar lahko storite sami.

Obiskujte razprodaje V času razprodaj se marsikaj dobi po polovični ceni. Tudi razstavni eksponati se lahko dobijo veliko ceneje kot izdelek, ki stoji v skladišču. Preverite le, če je s kosom vse v redu.

Novi dodatki O.k. niso čisto zastonj, vendar z njimi lahko ustvarite popolnoma nov videz. Ključni kosi so: svetilke, blazine, odeje, zavese in preproge (res velika preproga lahko zelo spremeni videz prostora). Če v svojem stanovanju zamenjate samo to v barvah in vzorcih, ki se ujemajo, imate novo podobo stanovanja. Dodajte le še barvne vaze in sveže cvetje in v stanovanje je prišla pomlad …

Ne spreglejte