Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 3. 2009,
11.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 13. 3. 2009, 11.00

8 let

V vaši najljubši (čustveni) barvi - 2. del

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Imeti dom, ki diha vašo osebnost, vaš okus … Mar ni to ključ do uspešnega urejanja prostora, ki je vaše zatočišče, vaš prostor za sprostitev in kjer so doma tudi vaše najdražje osebe?

Obstaja nešteto raziskav, kako barve vplivajo na nas, nešteto takšnih, ki govorijo o barvah in osebnostih, takšnih, ki govorijo o popolnem mešanju barv, pa tudi cele študije o tem, katere barve uporabiti v določenem ambientu. In katero barvo izbrati za svoje stanovanje? Tisto, ki vam je všeč, vendar. Torej, kaj bi radi izrazili z izbrano barvo?

Modra

Modra je lahko pomirjajoča barva, spominja nas na nebo in vodo. Prav tako pa modrine vzpodbujajo razmišljanje, zato je krasna barva za prostore, kjer potrebujete mir in navdih. Modrih barv je nešteto in prav tako kot rožnata in rdeča imajo to lastnost, da zelo lepo pristajajo ena drugi. Modra barva bo prostoru podarila svež, umirjen in hkrati sproščen videz. Belo-modra kombinacija je še vedno klasika, če želite prostoru vdahniti morsko vzdušje, modro pa boste vedno lahko kombinirali tudi z zelenimi odtenki. Modro pobarvajte: hodnike, knjižnico, kopalnico …

Zelena

Zelena kot barva življenja prinaša uravnoteženost in spokojnost v vsak prostor. Zelena je takšna barva, ki je hkrati pomirjujoča in poživljajoča. Zelena je udobna barva, ki jo lahko uporabite skoraj v vsakem prostoru zunaj in na vrtu. Zelena, ki poživlja ima v sebi več rumene, medtem ko ji modra dodaja več tradicije in hkrati trdnosti. Zelene se med sabo odlično kombinirajo, zelo lepo pa gredo tudi z belimi, sivimi, rumenimi, modrimi, vijoličnimi in rožnatimi toni. Zeleno ljubijo: dnevne sobe, kopalnice, delovne sobe, otroške sobe, fasade in hodniki.

Vijolična

Vijolična je zelo univerzalna barva. Zelo dobro se ujame z zelenimi toni, drugače pa velja pravilo, da če je v njej več rdeče, bo lepše šla z rožnatimi toni, modro vijolična pa z modrimi. Vijolične so lahko razkošne in dramatične, pomirjajoče (sivkine), teatralne (malancana, ki se odlično kombinira prav z vsemi barvami), do nežne barve španskega bezga. Vijolična predstavlja domišljijo in ekscentričnost ter je vedno veljala za kraljevsko barvo. Več kot primerna za: spalnice, otroške sobe (v nežnejših tonih), dnevne sobe in knjižnice.

Siva

Siva je zelo nevtralna barva, ki ji lahko mirne duše primešamo katerikoli odtenek in dobili boste umirjen pastelni ton, ki bo pristajal vsakemu prostoru. Sivine delujejo udobno in naravno. Z lahkoto se jih kombinira z vsemi barvami, če hočete dodati toplino pa ji dodajte oker ali čokoladno rjavo barvo. Oranžna in rdeča preženeta hlad, medtem ko modri toni ustvarjajo sproščeno in elegantno kombinacijo. Zeleno sive kombinacije prinašajo prefinjenost in naravo v vsak prostor. Nevtralni toni bodo vedno elegantni: na fasadah, jedilnicah, kopalnicah …

Ne spreglejte