Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2014,
16.40

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vanilija sivka

Petek, 4. 4. 2014, 16.40

3 leta, 10 mesecev

V spalnici naj diši po sivki, v dnevni sobi po vanilji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vonj je pomemben sprožilec spominov, občutenj, izkušenj in vpliva na razpoloženja. Zato se mu je vredno posvetiti, saj lahko z njim pričaramo različna vzdušja. Ob vonju vanilje vam bo prijetno.

Vonj sivke sprošča, vanilja vzbuja ugodne občutke, meta vas bo zbudila … Eterična olja so odlična v vlogi naravnih osvežilnikov zraka brez kemikalij in z različnimi učinki na razploženje. Le pravega za priložnost in občutenje si morate izbrati ali celo zmešati. Za vsako priložnost svoj vonj Glede na priložnost, počutje in razpoloženje si je mogoče izbrati vonj, s katerim naselimo prostore, s tem pa v dom vnesemo nov duh. Vonj agrumov vas bo zbudil in spomnil na poletje, vonj po jabolkih vas bo spravil v dobro voljo, vanilja bo odlična za druženja, saj se bodo prisotni ob njej počutili dobro. Za sprostitev si izberite kamilico ali sivko, vonja, ki lahko v spalnici prispevata k še boljšemu počitku.

Vonj po kolačih spomin na otroštvo Vonj po kolačih in tortah nas lahko odpelje daleč nazaj, vse do otroštva, v prijetne spomine. Četudi je od tega že daleč in čeprav morda ne pečemo domačega peciva, pa si lahko podobno prijetno razpoloženje pričaramo že z vonjem vanilje, cimetov in klinčkov. Tako se bomo doma lahko počutili prijetno, četudi bo pečica med tem ugasnjena.

Dober vonj na svežem zraku Ne glede na izbor vonja in želene učinke, pa bo ta prišel do izraza le, če so prostori napolnjeni s svežim zrakom. Zračiti je treba najmanj dvakrat na dan po 15 minut. K svežini doma bodo prispevala tudi eterična olja sandalovine, bora in borovnice. Če vam katero od teh ni všeč, poskusite s pomarančo, borom, meto, limono ali bergamotko.

Za delovno sobo Limona, limeta, pomaranča in grenivka vplivajo na koncentracijo in dvigujejo energijo. Delovni zagon bo ob njih večji.

Ne spreglejte