Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 10. 2018,
11.38

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Arcont

Natisni članek

Arcont advertorial okna vrata

Četrtek, 11. 10. 2018, 11.38

2 meseca, 3 tedne

V 20 letih do poslovne odličnosti

Vsebino omogoča Arcont

Podjetje Arcont okna & vrata se lahko pohvali z zavidanja vredno poslovno potjo. Na močnem konkurenčnem trgu stavbnega pohištva v Sloveniji in okolici je prisotno že več kot dve desetletji, njihova okna in vrata pa postajajo simbol kakovosti in izbranega okusa. Kako ustvariti takšno podjetje, je pojasnil direktor Boris Sovič. Njegov recept za zavidljiv uspeh - zadovoljni zaposleni.

Razvoj in tehnološki napredek sta nenehno prisotna seveda tudi v naši panogi, zato nimamo možnosti, da bi "zaspali na lovorikah" in se posvečali le tradicionalnemu. | Foto: Razvoj in tehnološki napredek sta nenehno prisotna seveda tudi v naši panogi, zato nimamo možnosti, da bi "zaspali na lovorikah" in se posvečali le tradicionalnemu.

V 20 letih ste se zagotovo srečali s prenekaterimi izzivi pri vodenju podjetja Arcont okna & vrata.

Največji izziv je bil razviti moderno, h kupcem usmerjeno podjetje, ki je seveda tudi uspešno in na trgu zaželeno - vse to ob statusu invalidskega podjetja. Sprva smo zaposlovali 53 ljudi, danes pa jih zaposlujemo že kar 144, od katerih jih ima 40 odstotkov status invalida. Pot ni bila lahka, a prav zato smo nanjo še toliko bolj ponosni.

Kateremu "T" ste bolj naklonjeni: trendom ali tradicionalnemu? Kje je prihodnost?

Vedno se moramo prilagajati trgu in trendom. Želje moderne arhitekture so na primer velike steklene površine, ki so lepe, sodobne in privlačne, a so nam zastavile nove izzive, saj so zaradi velike teže zahtevnejše za montažo. A tudi na tak način se učimo - še posebej naši monterji (smeh, op. p.). Razvoj in tehnološki napredek sta nenehno prisotna seveda tudi v naši panogi, zato nimamo možnosti, da bi zaspali na lovorikah in se posvečali le tradicionalnemu.

V svojem prodajnem porfelju imate okna in panoramske zasteklitve, senčila, vhodna in garažna vrata. Zakaj ste se odločili za uporabo PVC in ALU materiala, in ne za les?

Sprva smo izdelovali PVC okna za kontejnerje, ker so trpežna, energetsko učinkovita in preprosta za vzdrževanje. Naknadno smo se odločili še za ALU okna, ker jih veliko poslovnih objektov kombinira, pa še izdelava je sorodna. Postopki za izdelavo lesenih oken so precej daljši, rokovanje z njimi je zahtevnejše, poleg tega terjajo lakirnico, ki je dodatna okoljska obremenitev.

So zaposleni zadovoljni z delom v vašem podjetju?

Počutje na delovnem mestu, možnost razvoja in dobri odnosi so zaposlenim zelo pomembni. Trudimo se, da jim vse to zagotavljamo, seveda pa tudi plačo, ki je višja, kot je v okolici. Menim, da so naši zaposleni zadovoljni z delom v našem podjetju. Čeprav smo na meji z Avstrijo, zaposleni ostajajo v Arcontu!

Podjetje Arcont okna & vrata je v dveh desetletjih zraslo "iz nič", postalo zaupanja vreden partner in eden večjih igralcev v tej stroki pri nas. Bonitetna ocena odličnosti tu res govori sama zase! | Foto: Podjetje Arcont okna & vrata je v dveh desetletjih zraslo "iz nič", postalo zaupanja vreden partner in eden večjih igralcev v tej stroki pri nas. Bonitetna ocena odličnosti tu res govori sama zase!

Kje pa vi vidite prednosti podjetja Arcont okna & vrata?

Ponosni smo, da so z nami zadovoljni naši zaposleni, kupci in poslovni partnerji, zaradi česar smo si prislužili bonitetno oceno odličnosti.

Sicer pa je naša prednost ta, da smo usmerjeni na celovitost ponudbe - od izdelka do storitev. Kupcu znamo svetovati, stavbno pohištvo kakovostno izdelati v dogovorjenem časovnem roku in seveda poskrbeti za servis v času življenjske dobe izdelka. Poskrbimo za vse - in to je naša prednost!

Tako je podjetje Arcont okna & vrata v dveh desetletjih zraslo "iz nič", postalo zaupanja vreden partner in eden večjih igralcev v tej stroki pri nas. Bonitetna ocena odličnosti tu res govori sama zase!

Če vas zanima njihov prodajni portfelj ali želite srečanje s strokovnjakom, obiščite www.okna-vrata.si.

Ne spreglejte