Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
8.34

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Adriaplin

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial ogrevanje zemeljski plin Adriaplin

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 8.34

2 meseca, 1 teden

To naredite že zaradi svoje varnosti

Vsebino omogoča Adriaplin

Foto: Thinkstock

Strokovnjak za plinsko peč | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Da vam bo pozimi resnično toplo brez toplotnih izgub in prevelikih stroškov, morate poskrbeti za optimalno ogrevanje prostorov. Z majhnimi ukrepi lahko povečate oddajanje toplote tudi do 15 odstotkov.

Zimske temperature so že potrkale na naša vrata, zato je skrajni čas, da čim prej poskrbite, da vam bo v prihodnjih mesecih res toplo. S štirimi ključnimi ukrepi lahko zelo učinkovito znižate stroške za ogrevanje. Tako vas na koncu meseca ne bo bolela glava zaradi visokih računov za ogrevanje.

Radiator | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Ali vaš radiator ne oddaja toliko toplote, kot bi je lahko?

Veliko ljudi se ob začetku kurilne sezone sprašuje, zakaj so njihovi radiatorji mlačni, čeprav se je kurilna sezona že začela. V prvih dneh kurilne sezone je treba radiatorje odzračiti, saj s tem poskrbimo za boljše ogrevanje prostorov. Če pustimo zrak v radiatorjih, radiator oddaja tudi do 15 odstotkov manj toplote.

Ste že kdaj sami odzračili radiatorje? Postopek je preprost.

Značilni znaki, da je zrak še vedno v radiatorjih, je ponavadi glasno pretakanje in brbotanje v grelnih telesih. Naj vas izpust zraka ne skrbi, saj gre za preprost postopek, ki ga lahko opravite sami. Zrak lahko iz sistema odpravimo z ročnimi ali avtomatskimi odzračevalnimi ventili. Iz radiatorja ga spuščamo tako dolgo, dokler ne priteče voda.

Termostatski ventili, investicija, ki se vam bo hitro povrnila Tesnenje oken | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Za optimalen in varčen izkoristek ogrevanja je vredno razmisliti tudi o nakupu termostatskih ventilov, saj samodejno uravnavajo temperaturo v prostoru. Pri navadnih ventilih to ni mogoče, zato nekateri temperaturo uravnavajo z odpiranjem oken, kar je velika izguba. Z uporabo termostatskih ventilov lahko stroške ogrevanja znižate tudi do 20 odstotkov.

Kako lahko preverite tesnjenje oken?

Pri temperaturi v vaših prostorih veliko vlogo igra tudi  tesnjenje oken. Pri slabi tesnitvi oken nam lahko uide veliko toplega zraka, zato je dobro preveriti, ali nam okna dobro tesnijo. Kako? Tesnost oken preizkusimo tako, da med krilo in okenski okvir vstavimo list papirja. Če ga pri zaprtem oknu zlahka izvlečemo, to pomeni, da je tesnjenje slabo. Dodatno tesnjenje učinkovito zmanjšuje porabo energije v stanovanju. Priporočljivo je tesnjenje s silikonskimi tesnili, ki so bolj trpežna.

Da bo zima minila brez nevarnosti

Zelo pomembno je, da vsako leto preverite delovanje peči in dimnika. Dimnikar bo z očiščenjem peči in dimnika zagotovil, da bo izkoristek peči optimalen. Prav tako bo zima minila brez nevarnosti za požar. Treba je vedeti, da nam, če nimamo očiščenega dimnika in kurišča, ne bo pomagala niti najsodobnejša peč.

Ženska za računalnikom | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Dobro si je vzeti čas in izbrati pravega ponudnika

Danes je na trgu že kar nekaj ponudnikov energentov oziroma zemeljskega plina, zato je pomembno, da si vzamete malce več časa in izberete ponudnika, ki vam najbolj ustreza. Menjava dobavitelja je za odjemalce brezplačna in zelo preprosta. Zelo ugodne pogoje vam ponujajo pri Adriaplinu.

Preprosto asistenca

Paket je namenjen vsem, ki želijo pomoč pri nujnih popravilih v svojem domu in kritje stroškov nujnih popravil.

Paket je združljiv z različnimi dodatnimi storitvami, ki jih ponuja Adriaplin. Do 30. 11. 2016 vam Adriaplina na ta paket ponuja posebne ugodnosti, ki jih morate izkoristiti.

Preprosto po spletu

Paket je namenjen vsem, ki želite imeti popoln pregled nad porabo in vam elektronsko poslovanje ni tuje.

S paketom si zagotovite pregleden račun v elektronski obliki. Paket je združljiv z različnimi dodatnimi storitvami, ki jih ponuja podjetje Adriaplin, in je na voljo brez vezave.

Par, ljubezen, dom | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Preprosto enakomeren  

S paketom Preprosto enakomeren si zagotovite preprosto porazdelitev stroškov porabe zemeljskega plina čez vse leto.

Mesečni strošek vam bodo izračunali na podlagi vašega letnega povprečja porabe.

Paket je namenjen vsem, ki si želite stroške porabe zemeljskega plina porazdeliti čez vse leto in se s tem izogniti višjim stroškom v hladnih mesecih. Paket je na voljo brez vezave in združljiv z različnimi dodatnimi storitvami, ki jih ponuja podjetje.

Preprosto enostaven

S paketom Preprosto enostaven si zagotovite udobno in preprosto uporabo zemeljskega plina. Paket je namenjen vsem, ki želite prejemanje enostavnega računa v tiskani obliki.

Paket je na voljo brez vezave in združljiv z različnimi dodatnimi storitvami, ki jih ponuja Adriaplin.

 

Ne spreglejte