Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2016,
8.22

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Adriaplin

Foto: Thinkstock

Natisni članek

zemeljski plin Adriaplin ogrevanje advertorial

Torek, 22. 11. 2016, 8.22

2 meseca, 1 teden

Pri njih je vse preprosto

Vsebino omogoča Adriaplin

Foto: Thinkstock

družina, gledanje televizije | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Res je lep občutek, ko se zvečer uležete na kavč in v toplo ogrevanem bivalnem prostoru v družinskem krogu pogledate film. Ogrevanje je zagotovo eno izmed boljših izumov za človekovo prijetno bivanje. A ne pozabite, ogrevanje mora biti med drugim tudi zdravo.

Tople temperature nam omogočajo udobno domovanje, po drugi strani pa ogrevanje lahko prinese nekaj zdravstvenih težav. Te lahko odpravimo oziroma se jim izognemo, če vemo, od kod preži nevarnost.

Jasno je, da previsoke temperature relativno znižajo vlažnost v prostoru. Posledica tega je suh zrak. Vroči radiatorji namreč pospešijo kroženje zraka, s tem pa tudi prah. Vroč in suh zrak sušita kožo, vplivata na sluznico, silita na kašelj … Vdihavanje suhega zraka namreč povzroča slabšo absorpcijo kisika v naš krvni sistem. Premalo vlage v zraku je slabo tudi za naše oči.

Po nekaterih raziskavah toplo ozračje prispeva k prekomernemu hranjenju. Ljudje smo v takšnem okolju manj aktivni, naše telo pa ob tem ne porablja odvečnih kalorij za ohranjanje notranje toplote. Zato priporočajo sprehode in kakšen vroč čaj na prostem.

Ali veste, katera temperatura je prava?

Ravno pravšnja temperatura ja tista, ko smo normalno oblečeni in nam ni ne prevroče in nas ne zebe. To temperaturo imenujemo območje udobja. Strokovnjaki priporočajo, da se temperatura zraka v prostoru giblje med 21 in 23 stopinjami Celzija. Priporočena vlažnost pa je med 30 in 60 odstotki.

Zračenje, otrok | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Zračenje je zelo pomembno

Eden glavnih ukrepov, da se lahko izognemo zdravstvenim težavam, je zračenje prostorov. Prav tako moramo poskrbeti za redno čiščenje grelnih in hladilnih sistemov ter zračnih kanalov, kjer se nabirajo prah in drugi onesnaževalci. Torej pomembno je, da imamo pravšnjo kombinacijo gretja, prezračevanja  in čiščenja.

Kako lahko učinkovito prezračimo prostore?

Prostore je treba nujno prezračevati, s tem se izognemo marsikateri nevšečnosti (vlaga, plesen, suh zrak …). Prostor najbolj učinkovito prezračimo takrat, ko je zunaj hladnejši zrak. To pomeni zjutraj ali zvečer, ob tem pa moramo imeti vrata ali okna odprta na stežaj (takrat zračimo med 5 do deset minut). Najhitreje se prostor prezrači, če naredimo prepih. V tem primeru je dovolj, če zračimo od minute do pet minut.

dekle, okno, ogrevanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Vsekakor bi se vsak bolje počutil, če bi konec meseca dobil čim nižjo položnico za ogrevanje. Tisti, ki niste zadovoljni s svojim ponudnikom, imate zdaj možnost, da izberete Adriaplin. Pri njih zagotavljajo konkurenčne cene zemeljskega plina. Pri sodobnih ogrevalnih sistemih na zemeljski plin je značilen izredno visok energetski izkoristek. Prav tako pa ni težav z dobavo zemeljskega plina, saj svetovne zaloge zadoščajo še za nadaljnjih 65 let.

Pri Adriaplinu imajo za vaš dom nekaj ugodnih paketov.  Akcijska ponudbo paketa Preprosto asistenca vam med drugim ponuja tudi 24-urno domsko asistenco vsak dan, kar pomeni, da ob težavah ne boste nikoli ostali sami. Poleg paketa Preprosto asistenca imate še na voljo pakete Preprosto po spletu, Preprosto enakomeren in Preprosto enostaven. Skratka, vse je preprosto.

Preprosto asistenca

Paket je namenjen vsem, ki želijo pomoč pri nujnih popravilih v svojem domu in kritje stroškov nujnih popravil.

Paket je združljiv z različnimi dodatnimi storitvami, ki jih nudi Adriaplin. Do 30. 11. 2016 vam Adriaplin prav na ta paket ponuja posebne ugodnosti, ki jih morate izkoristiti.

Preprosto po spletu

Paket je namenjen vsem, ki želite imeti popoln pregled nad porabo in vam elektronsko poslovanje ni tuje.

S paketom si zagotovite pregleden račun v elektronski obliki. Paket je združljiv z različnimi dodatnimi storitvami, ki jih nudi podjetje Adriaplin, in je na voljo brez vezave.

Par, ljubezen, dom | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Preprosto enakomeren  

S paketom Preprosto enakomeren si zagotovite preprosto porazdelitev stroškov porabe zemeljskega plina skozi vse leto.

Mesečni strošek vam bodo izračunali na podlagi vašega letnega povprečja porabe.

Paket je namenjen vsem, ki si želite stroške porabe zemeljskega plina porazdeliti čez vse leto in se s tem izogniti višjim stroškom v hladnih mesecih. Paket je na voljo brez vezave in je združljiv z različnimi dodatnimi storitvami, ki jih nudi podjetje.

Preprosto enostaven

S paketom Preprosto enostaven si zagotovite udobno in preprosto uporabo zemeljskega plina. Paket je namenjen vsem, ki želite prejemanje preprostega računa v tiskani obliki.

Paket je na voljo brez vezave in je združljiv z različnimi dodatnimi storitvami, ki jih nudi Adriaplin.
Ne spreglejte