Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 13.30

8 let

Predsoba – dobrodošli doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko se po napornem dnevu vrnemo domov, nas lastni dom prijazno sprejme. Predsoba ni samo prehod do drugih sob, ampak marsikaj pove o ljudeh, ki tu živijo.

Kaj vaša veža pove o vas? Je vabljiva za druge in za vas? Urejenost predsobe ni pomembna le zaradi gostov, temveč tudi zaradi lastnika stanovanja. Prav nič prijetno ni, če po napornem dnevu skozi vrata stopite v kup čevljev, se spotaknete ob dežnike in ne najdete obešalnika za jakno. Zato je pomembno, da urejanju predsobe namenite nekaj časa in truda, ki bo kasneje še kako poplačan.

Razstava fotografij Fotografije naredijo dom bolj oseben in dobro zapolnijo prazne stene. Spominjajo nas na preteklost, na vrednost ljudi, ki jih imamo ob sebi. Če želite imeti v sobi pridih staromodnosti, potem serijo fotografij razvijte v črno-beli tehniki, lahko pa jih porazdelite po skupinah in po barvah.

Skrijte omare Enostavna in najučinkovitejša rešitev so vgradne omare, kadar je to mogoče. Vsekakor bi jih morali uporabiti v prostorih nepravilne oblike, vendar pa hkrati treba izbrati prave fronte omar. Nikakor pa ne smejo vizualno zapreti prostora. Če ni dovolj naravne svetlobe, se odločite za svetle in pastelne barve. Kombinirajte kontrastne barve: izberite različne barve za vrat omare ali polic in predalov. Če so vam všeč tople barve, naj se ujemajo z barvo sten.

Da bi vizualno povečali vežo in jo poživili, postavite vanjo veliko ogledalo. Mogoče je najbolje, da ga montirate na vrata omare.

Magija barv Barve imajo čaroben učinek. Odkrijte svojo ljubezen do barv in bodite dovolj samozavestni, da jih uporabite, bodisi za barvo cele sobe bodisi za živahne poudarke.

Svetle nianse povečajo manjše in temačne prostore in jih naredijo svetlejše. Pristaši bele barve se opogumite, izberite eno steno in jo obarvajte. Pogumnejši oblecite steno z zidnimi teksturami, kot so razne vrste kamna, školjke, opeke.

Veža bo svetlejša po zaslugi razkošnih tapet in večbarvnih blazin na stolih ali klopi.

Tla, primerna za hitro čiščenje V predsobo stopimo v vsem mogočih obuvalih, zato morajo biti tla odporna proti vlagi in umazaniji ter preprosta za vzdrževanje. Najhvaležnejše so keramične ploščice in talne obloge iz umetnih mas, saj jih hitro obrišete in se ne boste jezili na obiskovalce, kako vam jih uničujejo. Najpomembneje je torej to, da izberete takšno talno oblogo, ki prenese vlago in umazanijo.

Ne spreglejte