Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 2. 2009,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 4. 2. 2009, 9.48

8 let

Praktične rešitve za vsak dom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Posebej v majhnih stanovanjih se mnogokrat soočamo s prostorsko stisko, ko imamo preveč stvari in premalo prostora zanje.

Takrat pridejo prav praktične rešitve in kosi, ki jih lahko uporabimo v različnih vlogah. Sodobna stanovanja so opremljena vedno bolj racionalno, s svetlim pohištvom ravnih linij, brez okraskov in nepotrebnih preprog ter drugih »odvečnih« kosov pohištva. Tako stanovanje je videti svetlo in zračno, poleg tega pa ga tudi lažje čistimo. Veliko mladih parov in družin se mora zadovoljiti z manjšim domovanjem kot bi si ga želeli, zato morajo vanj postaviti takšne kose, ki bodo čim bolj praktični in uporabni. Zato je pomembno, da stanovanje opremimo skrbno in z veliko mero načrtovanja. Nepogrešljivi kosi Seveda se v stanovanju ne morete izogniti postelji, garderobnim omaram in kuhinjskim elementom, a lahko jih dopolnite z lahkimi, večnamenskimi kosi pohištva, ki jih lahko prestavljate tja, kjer jih v tistem trenutku potrebujete.

V oblazinjenem pohištvu naj se na primer skriva dodatno ležišče, omislite si tudi premične predalnike in komode na kolesih, ki jih lahko uporabite v spalnici, dnevni sobi ali v predsobi. Raztegljivo jedilno mizo lahko uporabljate tudi kot delovno mizo, servirni voziček pa je lahko tudi dodatna odlagalna površina v kuhinji. Če ste ljubitelj kovinskih regalov ravnih linij, ga lahko uporabite v kopalnici za spravilo brisač in toaletnih potrebščin, ali pa nanj odlagate sveže zlikano perilo. Poleti ga lahko postavite na balkon, kjer bo služil kot podstavek za lončnice.

Praktično in uporabno Zelo praktični so lahki predalniki, mizice, komode, delovne mize in zložljiva ležišča, ki imajo kolesca in jih z lahkoto pomikamo po stanovanju ter jih postavimo tja, kjer jih trenutno najbolj potrebujemo. Kadar v dnevni sobi ni dovolj prostora za odlagalno mizico, lahko uporabimo nočno omarico na kolesih ali zložljivo mizico, ki jo lahko prestavimo tudi v spalnico ali pa zložimo in pospravimo v omaro, ko je trenutno ne potrebujemo.

Udoben ležalnik s kolesi je poleti primeren za poležavanje na balkonu ali terasi, pozimi pa ga lahko obložimo z okrasnimi blazinami in na njem beremo ali gledamo televizijo. Nizka omarica na kolesih je lahko odlagališče v predsobi, lahko pa jo uporabimo tudi namesto mizice, če jo postavimo ob kavč v dnevni sobi. Pohištvo na kolesih je zelo uporabno tudi v otroški sobi, saj tako lahko otrok sam premika in razvršča pohištvo po svojem okusu.

Vse v istem slogu Da se bodo kosi, ki jih uporabljate v več prostorih, dobro podali v več prostorov, poskrbite, da bo oprema v vseh prostorih narejena v istem slogu in iz materialov, ki se bodo med sabo dobro ujemali in dopolnjevali. Bodite pozorni tudi na ujemajoče barve in na to, da se bo pohištvo res prilegalo, zato je dobro, da vam katerega od kosov izdela mizar. Tako se boste v svojem domu zares počutili prijetno in domače.

Ne spreglejte