Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
12.30

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Baumit fasada

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 12.30

6 let, 1 mesec

Preverite, kakšna je kakovostna fasada

Oglasno sporočilo
baumit

Kakovosten fasadni sistem pomeni lepo zunanjost hiše, zdravo in kakovostno bivanje ter občuten prihranek pri ogrevanju in hlajenju.

Prijetno obdobje pomladanskih in poletnih mesecev, ko več časa preživimo zunaj, prinaša priložnost, da se lotimo zunanjosti bivalnih objektov, pa naj bo to urejanje okolice hiše, delo na vrtovih in seveda manjša ali večja popravila in posegi na stavbah, v katerih živimo.

Dileme pri izbiri fasadnega sistema

Pri izbiri fasadnega sistema se velikokrat srečujemo z vprašanji: Kako velika bo investicija? Kako obstojen je fasadni sistem? Iz kakšnih materialov je narejen kakovosten fasadni sistem? Kakšne barve naj bo naša nova fasada? Se bo fasada hitro umazala oziroma obledela? Ali lahko prihranim pri ogrevanju oziroma hlajenju?

Kakovosten fasadni sistem, v katerega oblečemo našo hišo, zagotavlja prijetno bivanje ter zdravo bivalno ozračje v objektu.

Vzdušje v objektu je odvisno tudi od lastnosti zraka – temperature, relativne vlage, hitrosti, s katero se giba zrak, površinske temperature sten in tal, dovoda svežega zraka in drugih dejavnikov.

Prijetno in zdravo bivalno okolje omogoča fasada, ki diha

Stanovanjska soseska Zeleni gaj na Brdu/Ljubljana. Foto: Miran Kambič | Foto: Stanovanjska soseska Zeleni gaj na Brdu/Ljubljana. Foto: Miran Kambič

Najpomembnejša kriterija za udobno bivanje v hiši sta temperatura in vlažnost zraka. Strokovnjaki zagotavljajo, da je idealna temperatura zraka med 19 in 22 stopinjami Celzija, zračna vlažnost pa med 40 in 60 odstotki.

Če je vlažnost zraka prenizka, je bivanje v takšen objektu manj prijetno. Rade se pojavijo različne težave, kot so alergije, prehladi in občutek oteženega dihanja. Premalo vlage pomeni tudi, da izsušen zrak povzroča nastajanje prahu, ki draži dihalne organe.

Pomembna je tudi temperatura na površini sten – temperaturna razlika med steno in zrakom naj ne bi bila večja kot dve stopinji Celzija.

Vse to omogoča fasadni sistem Baumit open

baumit | Foto:

Baumit open združuje najboljše lastnosti fasadnih sistemov: optimalno paroprepustnost, visoko toplotno izolativnost in inovativen način vgradnje. Homogenost omogočajo vse komponente sistema, ki so prilagojene paroprepustnosti plošč. Fasadni sistem Baumit open je primeren tako za novogradnje kot toplotne prenove, priporočamo ga tudi pri izolaciji pasivnih in nizkoenergijskih hiš.

Zaključni sloj fasade

baumit | Foto:

Zaključni sloj ne poudarja le videza fasade, temveč igra pomembno vlogo pri zaščiti objekta. Delovanje ometa je podobno človeški koži. Zidove ščiti pred zunanjimi vplivi in obremenitvami. Poleg vrste zaključnega sloja je pomembna tudi pravilna izbira barvnega odtenka. Več o barvah, strukturah in proizvodih najdete na https://www.baumitlife.com/.

V skrbi, da bo naša fasada dolgo ostala lepa in čista, Baumit ponuja inovativen zaključni sloj Nanopor, izdelan na osnovi nanotehnologije in učinka fotokatalize. Patentirana tehnologija omogoča, da se fasada čisti sama ter dolgo ostaja obstojna in lepa.

Kako do Baumit open fasadnega sistema?

V nagradni igri, ki pravkar poteka pri Baumitu, se brez napora lahko potegujete za odlično nagrado – fasadni sistem Baumit open. Več o nagradni igri, ki poteka do 25. junija 2017, najdete na povezavi.

Ne spreglejte