Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 6. 2009,
12.53

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nasvet ideje dom atrij Vrt Vrt poletje

Ponedeljek, 15. 6. 2009, 12.53

2 meseca, 3 tedne

Poletni vrt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Vrt je v vsakem letnem času prostor, kjer se spočijeta duša in telo, še posebej pa poleti, ko tisti srečneži z vrtovi na njih preživijo veliko časa.

Tako kot stanovanje je tudi vrt prostor, ki ga lahko uredimo po svoje, mu dodamo svoje barve, svoj stil in ga okrasimo, da zaživi v vsej svoji lepoti. Spremenimo ga v bivalni prostor.

Poletni večuporabni prostor

Luksuz poletne hišice ali paviljona je prostor, kjer resnično lahko počnete vse – obedujete, berete, si vanj prinesete računalnik in delate, gostite prijatelje, poležavate … Če je prostor takšen, da se okna lahko ob dežju zaprejo, potem lahko poletno hišico opremite tudi z zofo ali masažnim stolom. K poletni hišici spadata tudi prostor za žar in korito, ki je lahko majhno, za najnujnejše splakovanje, ali pa si privoščite poletno kuhinjo, ki vsebuje tudi hladilnik. Če je hišica odprta, lahko v sredini postavite ograjeno ognjišče, da boste lahko zvečer sedeli ob odprtem ognju.

Naredite zunanji prostor prelep

Če se hočete resnično poigrati s svojim poletnim prostorom, opazujte, katere barve cvetja (grmičevja ali neba) prevladujejo na vašem vrtu in v teh barvah potem tudi opremite vrtno pohištvo. Blazine, krožniki, pladnji itd. v zelenih in rjavih barvah bodo lepo zaokrožili prostor, če je, recimo, vrt večinoma brez cvetja in poln trav in grmičevja.

vrt, poletje | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Postavite na ogled

Tudi pri zunanjem prostoru je za dobro počutje pomembna osvetlitev, ki resnično poudari prostor – najcenejša izbira so sicer sveče, vendar lahko svoj vrt vedno odenete v diskretno toplo svetlobo. Za poletne zabave pa toplo priporočamo lampijone, ki se barvno skladajo z vašo garnituro. Lampijone, ki se skladajo z vsako barvno paleto, lahko naredite tudi sami. Zberite kar največ kozarcev za vlaganje (od kumaric, marmelade, pese …) različnih velikosti, jih z žicami pritrdite na tramove ali veje dreves ali jih postavite ob vrtne potke, vanje pa vstavite majhne svečke in jih prižgite. Ustvarili boste nešteto malih lestencev, ki bodo romantično osvetljevali prostor. Vaš vrt je sad vašega truda, zato si privoščite ustvarjanje svojih lastnih »rastlinskih« umetnin. Za stojalo lahko uporabite star voz, stare mize, ki jih pobarvate, košare ali druge pletene posode. Nanje oz. vanje položite cvetlične lončke, vanje pa posadite rože, v bližini žara pa dišavnice, ki bodo ob piknikih prišle zelo prav.

Otroški kotiček

Otroci obožujejo svoj prostor, če pa je ta še v hišici, narejeni posebej zanje, še toliko bolje. Otroška hišica lahko stoji na tleh, za večje otroke pa bo prava pustolovščina, če bo stala na drevesu. Najlepše so seveda lesene, ki jih skupaj z otroki pobarvate v njihovih najljubših barvah. Če vam denarno stanje dovoljuje, lahko naredite pravo malo hišico, v kateri se bodo lahko otroci igrali, tudi ko bo deževalo. Pustite jim, da jo opremijo po svoje.

Ne spreglejte