Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 8. 2018,
7.49

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Banka SKB

Natisni članek

advertorial Banka SKB gotovinski kredit dom prenova

Ponedeljek, 13. 8. 2018, 7.49

2 meseca, 3 tedne

Poletni projekt: zajeziti uhajanje denarja

Vsebino omogoča Banka SKB

Dolgi poletni dnevi kar kličejo po preurejanju doma in okolice. Z malo denarja lahko naredimo nekaj lepotnih sprememb za osvežitev doma. Za kakovostnejše bivanje pa so včasih nujni večji posegi, ki od nas zahtevajo večje denarne vložke.

dom obnova | Foto:

Stanovanje oziroma hiša je zgodba brez konca, vedno je treba kaj urediti, popraviti, prenoviti ali zamenjati. Razvoj tehnologije nam omogoča, da tudi z izbiro opreme doma prispevamo k bolj zelenemu okolju.

Tako se potrošniki največkrat odločamo za prenovo kuhinje in kopalnice, ki sta tudi med bolj obremenjenimi prostori vsakega doma. V ta namen se lotimo tudi nakupov ekonomičnih gospodinjskih aparatov, s katerimi porabimo manj vode in električne energije.

Vendar se je enkrat treba lotiti tudi zahtevnejših poletnih projektov, kot so prenova strehe in vseh napeljav, energetska sanacija doma, ki nam tudi omogoča največje dolgoročne prihranke, vgradnjo novejših ogrevalnih sistemov ter zamenjavo oken in vrat. Dotrajano stavbno pohištvo je namreč velik porabnik energentov.

Čeprav mogoče neposredno ne občutimo tega, da ne živimo v najbolj varčnem stanovanju, pa nam misel na potencialno visoke prihranke lahko pomaga, da se za tovrstno prenovo odločimo prej.

Raje izberimo boljše materiale

dom prenova | Foto:

Toplejši del leta je idealno obdobje za izvedbo večjih posegov v svojem domu. Med njimi je zagotovo prenova fasade in s tem toplotna sanacija doma, ki je eden izmed zahtevnejših projektov.

Tako po organizacijski kot finančni plati, saj nas izdelava izolacijske fasade lahko stane približno 36 evrov na kvadratni meter fasade. Za vzdrževanje primerne temperature v stanovanju namenimo večino stroškov, ki jih imamo z energenti. Zato je dobro razmisliti, kako lahko prav na tem področju občutno prihranimo. Z dodatno izolacijo fasade, strehe in kletnih prostorov zmanjšamo porabo energentov za ogrevanje za približno 35 odstotkov. S tem lahko učinkovito zmanjšamo uhajanje denarja.

S prihranki se investicija tudi kmalu povrne, tako da pri izbiri materialov in debelini izolacije res ni treba preveč skopariti. Poleg tega, da bodo prihranki višji, bo tudi bivanje veliko prijetnejše, če bo pozimi topleje, poleti pa za kakšno stopinjo nižje.

Vam stanovanje ni več prav?

dom prenova | Foto:

Ko se družina poveča za družinskega člana ali ko ptički odletijo iz gnezda, ugotovimo, da nam stanovanje ni več "prav" oziroma da ne ustreza več našemu načinu življenja. Takrat se odločimo za prenovo, ki vključuje preureditev posameznih prostorov ali kar celotnega tlorisa stanovanja. Nefunkcionalno stanovanje ne vpliva dobro na naše počutje, saj se moramo doma počutiti udobno, predvsem pa moramo dobro izkoristiti vse možnosti prostora.

dom prenova | Foto:

Poleti se moramo lotiti tudi osvežitve zunanjih lesenih površin na terasi in okoli hiše. Sneg, mraz in dež pustijo posledice na lesenih ograjah, terasah in igralih. Zato je treba suho in toplo vreme izkoristiti za nanos zaščitnega premaza za les.

Ker smo poleti veliko zdoma, v tem času organizirajmo morebitno prenovo kopalnice ali kuhinje, kjer sicer lahko že s preprosto preureditvijo dosežemo veliko, zlasti če smo se ju že naveličali. Popolna prenova kuhinje in kopalnice pa je precej velik izziv, ki mu včasih nismo kos, zato nam je lahko v veliko pomoč Poletni gotovinski kredit banke SKB.

Zanesljivo do uresničitve želje po boljšem bivanju

Če je zdaj pravi čas za izvedbo določenih obnovitvenih del in si te želje ne morete uresničiti, je banka SKB pripravila ugoden poletni kredit, s katerim si lahko privoščite naložbo v poletne projekte.

dom prenova | Foto:

Za nove in obstoječe stranke: Poletni gotovinski kredit:

- ugodne fiksne in spremenljive obrestne mere,
- odplačilna doba je od 3 mesecev do 10 let,
- odplačilna doba do 8 let je mogoča brez zavarovanja kredita,
- zavarovanje kredita: s plačilom zavarovalne premije, s poroki ali s hipoteko,
- strošek vodenja kredita je odvisen od dobe odplačevanja kredita.
 

Samo za obstoječe stranke: Hitri gotovinski kredit:

- za obstoječe stranke SKB,
- od 3 mesecev do 5 let,
- do 10.000 EUR,
- fiksna obrestna mera,
- v kreditno sposobnost lahko poleg plače štejejo tudi nekateri drugi prilivi,
- kreditno vlogo enostavno oddate prek MOJ@SKB mobilne banke, SKB NET spletne banke ali osebno v poslovalnici.
  • Ob sklenitvi turističnega zavarovanja Generali TURIST z asistenco v tujini vam pri vseh kreditih do 24 mesecev obrestno mero znižajo še za 0,10 odstotne točke.

 

Izračun za gotovinski in hitri gotovinski kredit za znesek 5.000 EUR:

 

Gotovinski kredit

Hitri gotovinski kredit

Znesek kredita (EUR)

5.000

5.000

Ročnost (meseci)

48

24

Obrestna mera

Fiksna 5,30 %

Fiksna 5,10 %

Skupna obrestna mera

5,30 %

5,10 %

Efektivna obrestna mera (EOM)

8,51 %

12,19 %

Mesečna anuiteta (EUR)

115,83

219,58

Strošek odobritve kredita (EUR)

85,00

85,00

Strošek vodenja kredita (EUR/mesec)

2,40

2,40

Strošek zavarovanja Generali TURIST (EUR)

-

131,00*

Skupni stroški kredita (EUR)

865,80

596,64

Skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec (EUR)

5.865,80

5.596,64

  • Izračun je narejen za kreditojemalca, ki plačo že prejema v SKB ali v SKB odpre Standardni osebni račun in nanj prične prejemati svoje prihodke. Hitri gotovinski kredit lahko najame le stranka z najmanj 6 mesečnimi prilivi na SKB.
  • Mesečni strošek vodenja Standardnega računa znaša 2,20 EUR mesečno.
  • Efektivna obrestna mera (EOM) je izračunana v skladu z Zakonom o potrošniških kreditih. Vsebuje skupne stroške kredita, izražene kot letni odstotek zneska odobrenega kredita.
  • *Upoštevano Generali TURIST z asistenco v tujini – osnovni paket, enkratno plačilo premije, družinsko, veljavno 1 leto, za Evropo.
  • Izračun EOM upošteva veljavne pogoje, izračun kredita in črpanje kredita na dan 20. 6. 2017. EOM se lahko spremeni, če se spremeni obrestna mera ali skupni stroški kredita oziroma je dinamika porabe kredita drugačna od predvidene.
  • V izračun EOM so vključeni stroški odobritve kredita, mesečni strošek vodenja kredita, mesečni strošek vodenja Standardnega osebnega računa, strošek zavarovanja Generali TURIST z asistenco v tujini in predvideni stroški obresti. V izračun niso vključeni stroški zavarovanja kredita prek zavarovalnice. Banka lahko skladno s poslovno politiko zahteva zavarovanje kredita prek zavarovalnice. V tem primeru se strošek zavarovanja obračuna po ceniku pogodbene zavarovalnice, banka pa ne bo obračunala stroška vodenja kredita.
  • Obrestne mere se v času akcije lahko spremenijo.
  • Izračuni so zgolj informativne narave in za banko niso obvezujoči. Banka odobrava kredite skladno s poslovno politiko.
plaža morje
Trendi Kje ne bomo srečali nikogar, lahko pa najdemo sebe?
Ne spreglejte