Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2017,
14.05

Osveženo pred

6 let

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Eko Srebrna hiša

Torek, 14. 3. 2017, 14.05

6 let

Pasivna Eko srebrna hiša

Oglasno sporočilo

Slikoviti razgledi, bližina narave in mesta.

 | Foto:

Pomlad je vedno priložnost za nove začetke in nova razmišljanja. Za sodoben življenjski slog so moderna arhitektura in ekološki materiali Eko srebrne hiše prava izbira za vas in vašo družino.

Ob Dunajski cesti v Ljubljani je edinstvena pasivna večstanovanjska stavba, ki zagotavlja najvišjo kakovost bivanja. To je Eko srebrna hiša, prva pasivna visokotehnološka večstanovanjska visoka gradnja v Sloveniji. Predstavlja pogled v prihodnost, saj je bivanje v pasivnih objektih trend, ki je v Evropi že uveljavljen sodobni bivanjski standard. Poleg premišljene arhitekture in oblikovanja, odlične lokacije v bližini mestnega središča z vso pomembnejšo infrastrukturo in njeno povezanostjo s prometnim okoljem Eko srebrna hiša ponuja visoko udobje bivanja z najsodobnejšo tehnologijo in hkrati minimalnim vplivom na okolje.

 | Foto:

Ekološko osveščeni ljubitelji urbanega življenja so navdušeni nad svetlimi in zračnimi stanovanji z dih jemajočimi razgledi, saj imajo stanovanja izjemno velike steklene površine, ki dajejo občutek svobode. Prostorne terase in lože ponujajo prijeten počitek in možnost gojenja rož in vrtnin v lončkih.

Eko srebrno hišo odlikujejo odlične prometne povezave – hiter izvoz na severno obvoznico in lahek dostop do mestnega središča. V njeni neposredni bližini so avtobusna postajališča.

Eko srebrna hiša je primerna za vse tipe družin in posameznike, saj lahko izbirate med najrazličnejšimi tlorisi in velikostmi stanovanj. Pravi oddih za telo in duha s čudovitimi razgledi na Ljubljano in njeno okolico, sproščujoče poglede na Kamniško-Savinjske Alpe na severu, Triglav na zahodu, na jug pa se odpira panorama Ljubljanskega gradu.

 | Foto:

V stavbi so uporabljeni materiali evropskih standardov z vsemi potrebnimi certifikati. Izvedene so bile tudi meritve energijske učinkovitosti v sklopu projekta EE – Highrise. ZRMK je na podlagi meritev energijske učinkovitosti že zgrajenega objekta leta 2015 izdal energetsko izkaznico razreda A1 (8 kWh/m2a).

Pomembno je tudi bivanje po lastnih željah, saj je vsaka stanovanjska enota inštalacijsko samostojna, tako da si stanovalci sami nastavljajo bivalne razmere in plačujejo stroške glede na dejansko porabo. To omogoča sodobna tehnologija, saj je v vsakem stanovanju nameščen inteligenten nadzorni center, ki ga upravljamo prek tablice in ki omogoča avtomatsko krmiljenje naprav in sistemov ter preprosto upravljanje in ekonomično porabo energije.

Ekološki materiali skupaj z vgrajenimi sistemi omogočajo racionalno rabo energije in bolj zdravo bivalno ugodje z zmanjšanim ogljičnim odtisom.

 | Foto:

Zaradi vsega naštetega Eko srebrna hiša lastnikom stanovanj poleg nizkih stroškov bivanja omogoča visoko naložbeno vrednost pri morebitni kasnejši prodaji stanovanja.

Energijska varčnost objekta je dokazana tudi z računi. Izvedli smo primerjavo dejanskih stroškov trisobnega stanovanja, tričlanske družine v bloku v Šiški in za Bežigradom v Eko srebrni hiši:

 | Foto:

Direktor podjetja Akropola Franc Erjavec poudarja: "Z vso odgovornostjo si upamo trditi, kar potrjuje tudi pridobitev sredstev Evropske komisije, da je projekt Eko srebrna hiša kot celota mejnik v gradnji in bivanju. Pri projektu Eko srebrna hiša smo dosegli optimalno razmerje med ceno in kakovostjo s poudarkom na energetski učinkovitosti."

Prednosti Eko srebrne hiše:

  • lokacija,
  • tlorisi stanovanj,
  • osončenost in razgled,
  • pasivna zasnova in nadzorovana kakovostna izvedba stavbe,
  • materiali in tehnologija, ki zagotavlja bolj zdravo bivalno okolje in visoko udobje,
  • bivanje in mobilnost po trajnostnih načelih,
  • nizka raba energije za ogrevanje in ohlajevanje – energetska izkaznica najvišjega razreda A1,
  • EU-projekt EE-Highrise, ki poteka vzporedno z gradnjo objekta in zajema predhodne izračune, natančno spremljanje med gradnjo objekta in preverjanje stavbe z meritvami in analizami še 18 mesecev po končani gradnji.

 | Foto:

Vljudno vabljeni na strokovni ogled pasivne Eko srebrne hiše na Dunajski 144 v Ljubljani. Nahaja se znotraj mestne obvoznice v prečudovitem poslovno-stanovanjskem okolju. Vabljeni vsak delovni dan od 9.00 do 16.00 ure, lahko pa nas tudi pokličete na tel.

041 686 965, Špela Nosan, prodaja
ali
040 666 633, Gregor Kruhar Pegam, prodaja
ali
031 634 212, Adela Erjavec, marketing  
ali
041225 549 Denis Papič, marketing

prodaja@akropola.si

F:  https://www.facebook.com/EkosrebrnahisaLjubljana/

EKO SREBRNA HIŠA, d. o. o., prodaja lastno nepremičnino.

Vsa stanovanja in vse certifikate si lahko pogledate na naših spletnih straneh:

www.ekosrebrnahisa.si
www.ee-highrise.eu

Fotogalerija
1 / 18
Ne spreglejte