Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2016,
8.50

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Morski mož nepremičnine Mesečev zaliv

Torek, 18. 10. 2016, 8.50

6 let, 1 mesec

Našli smo Morskega moža, verjetno živi v Mesečevem zalivu

Oglasno sporočilo

Novinarka Helena iz ABC NOVICE je v začetku leta med potepanjem po mestni knjižnici našla knjigo z naslovom Legende. Po pregledu kazala je ugotovila, da pozna vse razen ene, in sicer Legende o Morskem možu.

LEGENDA O MORSKEM MOŽU, ki prebiva v Mesečevem zalivu | Foto: LEGENDA O MORSKEM MOŽU, ki prebiva v Mesečevem zalivu

Znano je, da legende temeljijo na resničnih dogodkih, zato jo je naslov Morski mož popolnoma prevzel, skrita zgodba v knjigi pa še bolj.

Morski mož naj bi živel v slovenskem morju, tam, kjer se vsako leto poleti kopa tudi sama. To je polkrožni zaliv, ki mu domačini pravijo Mesečev zaliv, saj se njegova polkrožna oblika sklada z mesečevo. Nikoli ni pomislila, da bi prav tam pod vodo lahko živelo morsko bitje in hkrati človek. Predstavljala si ga je kot nekakšno skrivnostno bitje, ki ga nihče zares ni videl, govorice o njem pa so vseeno obstajale. Tako kot o morskem bitju Yeti.

Odločila se je, da bo legendi prišla do dna. Po obali v Mesečevem zalivu se je sprehajala vse leto ob različnih urah, samo da bi ga videla. Nekega večera so se njena vztrajnost, potrpežljivost in vera  obrestovale … Ne skrbite, Morskega moža boste kmalu spoznali tudi vi, a začnimo na začetku.

Z ekipo ABC NOVICE se je novinarka Helena odpravila v Koper. Na ulicah je ustavljala naključne mimoidoče in jih spraševala, ali poznajo Legendo o Morskem možu in ali so v morju v Mesečevem zalivu opazili kaj nenavadnega. Prispevek si lahko ogledate v naslednjem videu:

Novinarka Helena je Morskega moža srečala in spoznala, se z njim pogovarjala in dogovorila, da mu izpolni njegovo največjo željo - spoznati novo naselje Nokturno, ki ga, kot pravi Morski mož, z morja vidi kot velik beli biser.

Stanovanja v naselju Nokturno bo Helena Morskemu možu pokazala v soboto, 5. 11. 2016. Vabimo vas, da se nam skupaj s svojimi otroki pridružite in nam do 25. 10 .2016 pošljete prijavnico za srečanje z Morskim možem. Število prijav je omejeno.

Kako pa si vi oziroma vaši otroci predstavljajo Morskega moža? Bodite kreativni in narišite Morskega moža ter sliko skupaj s svojimi podatki oddajte na spletnem naslovu  www.abcnovice.si/morski-moz.

Z natečajem želimo pridobiti lik Morskega moža, ki bo morda postal zaščitni znak celotne slovenske obale in morja.

V spodnjem videu prisluhnite Legendi o Morskem možu. Morda boste našli kakšen namig, ki vam bo v pomoč pri ustvarjanju kreativnih zamisli, morda pa se tudi vam prikaže pravi Morski mož …

 

Ne spreglejte