Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 2. 2009,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 11. 2. 2009, 13.26

8 let

Naj v stanovanju diši po ljubezni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekateri ljudje so nepoboljšljivi romantiki, ki želijo tudi v stanovanju pričarati vzdušje, ki kar kliče po ljubezni in nežnih dotikih. Vendar romantika v stanovanju ne pomeni nujno kiča.

Za začetek razmislite o tem, katere barve in vzorci so vam všeč. V mislih imejte tudi, da se človek premočnih barv ali nenavadnih vzorcev hitro naveliča, zato je dramatične učinke bolje dosegati z malenkostmi, na primer okrasnimi blazinami, vazami nenavadnih oblik, pisanimi škatlami. Bela je večna Z belo ne boste nikoli zgrešili, posebej če v stanovanju želite romantiko. Drobne čipke na prtih ali zavesah, lične skodelice kakšnega mladega oblikovalca, bela komoda, kombinirana s steklom, bele okrasne blazine, potiskane z drobnimi cvetovi - to so predmeti, ki bodo gotovo poskrbeli za posebno vzdušje vašega doma.

Rožnate le za odtenek

Rožnata je romantična za mlada dekleta in prve zmenke, v odrasli dobi pa se je v stanovanju raje izogibajte. Če vam je kljub temu zelo všeč, si privoščite zamolkel odtenek, ali rožnato, ki vleče že proti vijolični. V tej barvi si privoščite komplet sveč, ki jih boste prižgali ob večerih, blazine za sedala stolov, beležko, ki jo odložite na delovno mizo, stensko lučko, ki vam bo svetila, ko si bosta z dragim zrla v oči ... Skratka v tem odtenku naj bodo drobnjarije, pa še to ob pogoju, da se sklada z drugimi barvami v stanovanju.

Okus po morju

Tistim, ki imate radi morje, bo gotovo veliko pomenilo, če bodo delček barv in vonjev prenesli tudi v svoj dom. To lahko naredite s slikami z morskimi motivi, brisačami, potiskanimi z morskimi vzorci, imitacijo ribiške mreže, v katero lahko vpletete školjke, ki ste jih nabrali na vaših morskih potovanjih in jo obesite na steno, s fotografijami jadrnice, na kateri ste preživeli čudovito poletje s svojim dragim, s kamni nenavadnih oblik, ki sta jih nabirala na svoji plaži in jih doma postavite na prav posebno mesto, s keramičnimi čolnički, ki sta jih kupila na svojem prvem skupnem dopustu ... Možnosti je veliko, previdni bodite le, da pri razpostavljanju spominkov ne boste pretiravali.

Cvetje povsod

Cvetje polepša vsako stanovanje, prava izbira lončnic pa poskrbi tudi za romantiko. Orhideje različnih barv so gotovo ena od stalnic, ki ne sme manjkati v nobenem stanovanju, za poseben učinek pa lahko poiščete takšne s posebej velikimi cvetovi ali nenavadnimi barvami in vzorci. Tudi zelene lončnice lahko na pravem mestu poskrbijo za zračnost in ličnost stanovanja, poseben učinek pa boste dosegli z rezanim cvetjem – šopek kal ali flamingov bo pričaral posebno vzdušje, včasih pa bo dovolj samo en gerberin cvet, da se boste v svojem domu počutili res lepo. Tudi cvetje, ki s sabo nosi simboličen pomen, lahko postavite s svoj dom; na primer drevo življenja ali rastlino, ki jo imenujejo »družinska sreča« - tako boste ob pogledu nanjo vedno pomislili na kaj lepega. Piko na i pa bodo rožam seveda dali pravi okrasni lončki. Izberite jih v enem ali največ dveh odtenkih in tudi tako poskrbite, da bo v vašem domu kar prekipevalo od romantike.

Ne spreglejte