Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
15.17

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

luksuz smučarska koča smučišče smučanje Kolorado nepremičnine Oprah Winfrey zimska rekreacija

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 15.17

3 leta

Luksuzna koča, ki si jo je v mondenem smučarskem središču omislila Oprah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Ameriška medijska kraljica Oprah Winfrey si je v ameriški zvezni državi Kolorado kupila razkošno zimsko zavetje.

Vsak petičnež, ki kaj da nase, mora ob poletni počitniški rezidenci imeti tudi zimsko postojanko, najraje v kakšnem mondenem smučarskem središču. Takšnega mnenja je tudi Oprah Winfrey, ena najbolj znanih televizijskih osebnosti vseh časov, v zadnjem času pa predvsem podjetnica.

Winfreyjeva je tako pred kratkim odštela 13 milijonov evrov za dobrih 800 kvadratnih metrov veliko domovanje v smučarskem središču Telluride v Koloradu. Hišo je kupila od podjetnika in zbiratelja umetnin Boba Walla, ta pa je prestižno vilo gradil in opremljal kar pet let – dokončana je bila leta 2001.

"Hiša se popolnoma sklada s planinskim okoljem, ima čudovito čiste, sodobne linije in notranjost, ki takoj pritegne pozornost," je o luksuzni nepremičnini dejala nepremičninska agentka, ki je hišo prodala televizijski zvezdnici.

Na smučanje kar v rudniškem vagonu Hiša ima vse, kar v smučarskem kraju potrebujete: predsobo za sezuvanje in shranjevanje smuči ter preostale smučarske opreme, džakuzi za sedem ljudi in repliko rudniškega vagona, ki vas odpelje do bližnjih smučarskih prog.

Telluride je namreč nekdanje rudarsko mesto, kjer so v zlatih časih divjega Zahoda kopali zlato in srebro. Potem pa so v 70. letih prejšnjega stoletja uredili prvo smučarsko progo in do danes se je kraj razvil v eno najbolj priljubljenih in tudi najprestižnejših smučarskih središč v ZDA, ki ob Oprah Winfrey med svoje redne goste šteje tudi igralca Toma Cruisa in režiserja Oliverja Stona.

Vinski rudnik oziroma klet s 1600 steklenicami Na rudarsko preteklost se sklicuje tudi največja posebnost novega vikenda Oprah Winfrey – 17 metrov dolg "vinski rudnik", kot so poimenovali vinsko klet, v kateri je spravljenih 1600 steklenic.

Skozi sobano s stalno temperaturo in vlago so speljane tračnice, po katerih vozi starinski voziček za zlato rudo, v njej pa ne manjkajo niti zvočni efekti v obliki rudniškega hrupa ter razsvetljava, ki spominja na utripanje rudniških svetilk.

Pametna hiša, ki omogoča tudi zalivanje rož na daljavo Hiša ima sicer vso običajno udobje, ob petih spalnicah ter šestih kopalnicah se najde tudi savna, sicer pa gre za tako imenovano pametno zgradbo, ki jo je mogoče upravljati na daljavo – na primer zaliti rože z ukazom na mobilnem telefonu. Zaposleni bogataši pač ne morejo vsega časa prebiti v smučarski rezidenci.

Ne spreglejte